Naslovnica EU OPĆINA VRBJE – ZAVRŠETAK PROVEDBE PROJEKTA “ZAJEDNO ZA ŽENE II”

OPĆINA VRBJE – ZAVRŠETAK PROVEDBE PROJEKTA “ZAJEDNO ZA ŽENE II”

370
0
Podijeli objavu

Općina Vrbje je od 21. listopada 2022. do 21. lipnja 2023. godine provodila projekt pod nazivom „Zajedno za žene II“, UP. .02.1.1.16.0439. Projekt je odobren na Pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 741.600,00 HRK, odnosno 98.427,23 €. Proveden je u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška (Hrvatski zavod za socijalni rad – ispostava Nova Gradiška), te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Cilj projekta “Zajedno za žene II” bio je ublažiti posljedice nezaposlenosti i rizika od siromaštva 15 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, kroz zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući koja će potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 90 krajnjih korisnika_ica. Uslugom pomoći u kući tijekom 6 mjeseci provedbe bilo je obuhvaćeno ukupno 94 krajnja korisnika_ice, čime smo nadmašili projektom planirane rezultate.

Najstarija korisnica bila je Reza Matijević iz Mačkovca, 1930. godište; a najstariji korisnik Ivan Strinavić iz Bodovaljaca, 1933. godište. Završna evaluacija pokazala je kako su svi korisnici_ice bili vrlo zadovoljni pruženom uslugom, te su na sva pitanja dali čistu peticu! Njih 89 također je izjavilo kako ponovo žele koristiti ovu uslugu jer smatraju da im značajno podiže kvalitetu života, osjećaju se sretnije, manje usamljeno i prihvaćeno; što je i cilj ovog Poziva.

U ime nositelja projekta, načelnik Igor Jurišić, ističe kako je Općina izuzetno zadovoljna visokom kvalitetom provedbe ovog projekta, suradnjom s partnerima, te radom samih zaposlenica. Naglasio je kako se nada što skorijem raspisivanju Poziva nove faze ovog programa koja bi omogućila dugotrajnije zapošljavanje ciljne skupine na pružanju ove socijalne usluge koja je u ruralnim područjima značajno podigla kvalitetu života, te spriječila institucionalizaciju naših starijih i nemoćnih sumještana. Načelnik također čestita korisnicama projekta (zaposlenim ženama) na izvrsno obavljenom poslu.

Ovim smo projektom pozitivno utjecali na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurali pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I skupine, čime smo doprinijeli razvoju lokalne zajednice.

Općina Vrbje kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete života svojih žitelja, a ovaj projekt je tek jedan u nizu uspješnih napora koje ulažemo kako bi kroz korištenje mogućnosti dostupnih kroz ESI fondove radili na kvalitetno planiranom ruralnom razvoju, te na taj način osigurali kvalitetnije životno okruženje za sve naše sugrađane.

Općina Vrbje