Naslovnica SPORT ODIGRAN TENISKI TURNIR PAROVA „NOVOGRADIŠKO LJETO 2023.“ /PHOTO/

ODIGRAN TENISKI TURNIR PAROVA „NOVOGRADIŠKO LJETO 2023.“ /PHOTO/

517
0
Podijeli objavu

U subotu i nedjelju 12. i 13. kolovoza 2023. godine u organizaciji Teniskog kluba „Nova Gradiška“ na teniskim terenima Sportskog centra San Siro  na Slavči odigran je tradicionalni teniski turnir parova u sklopu manifestacije 27. Novogradiško glazbeno ljeto.

Na turniru je nastupilo ukupno 57 tenisačica i tenisača iz Zagreba, Slatine, Opatije, Đakova, Požege, Slavonskog Broda, Siska, Velike, Novske, Metkovića i Nove Gradiške tako da je ovogodišnji turnir bio do sad najbrojniji, a i najkvalitetniji po prikazanom tenisu. Turnir se nalazi u službenom kalendaru natjecanja Hrvatske unije tenisača za 2023. godinu i boduje se za rang listu HUT-a. Igralo se u četiri kategorije, gospoda do 45 godina i gospoda iznad 45 godina starosti, dame apsolutna i mix parovi apsolutna kategorija.

U kategoriji do 45 godina nastupilo je 28 tenisača. Turnir je osvojio teniski par u sastavu Marko Pavlica (NG) / Ivica Kožulj (NG) koji su u neizvjesnom finalu pobijedili par u sastavu  Vedran Kovačević (ĐK) / Bruno Jovanović (PŽ) rezultatom 6:0, 4:6, 10:4.

U kategoriji iznad 45 godina nastupilo je ukupno 16 tenisača. Turnir je osvojio teniski par u sastavu Marko Brčić (NG) / Damir Kolobarić (SB) koji su u finalu pobijedili par Goran Baletić (ZG) / Goran Perković (SK) rezultatom 4:6, 6:4, 10:8.

U kategoriji dame apsolutna nastupilo je 10 tenisačica. Turnir je osvojio teniski par u sastavu Božana Kovačević (ĐK) / Bosiljka Bagarić (PŽ) koji su u finalu pobijedili par u sastavu  Maja Kraljev (SB) / Brankica Grošić (PŽ) rezultatom 6:3, 6:2.

U kategoriji MIX apsolutna nastupilo je 20 tenisačica i tenisača. Turnir je osvojio teniski par u sastavu Suzana Hardi (ĐK) / Tihomir Hardi (ĐK) koji su u  neizvjesnom finalu pobijedili par u sastavu  Maja Kraljev (SB) / Matko Paić (ZG) rezultatom 4:6, 6:3, 11:9.

Svi igrači koji su sudjelovali na turniru su izuzetno zadovoljni samim turnirom, a i zabavnim sadržajima kojima  su imali priliku prisustvovati za vrijeme svoga boravka u našem gradu.

Zahvaljujemo se na pomoći u organizaciji turnira Gradu Nova Gradiška i Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška, Pekari Capan te Borisu Andrakoviću, koncesionaru Sportskog centra San Siro na Slavči.

Marko Brčić