Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti IPC – SUTRA ZA GRAĐANE OKUČANA I OKOLICE BESPLATNA PRAVNA POMOĆ OD...

IPC – SUTRA ZA GRAĐANE OKUČANA I OKOLICE BESPLATNA PRAVNA POMOĆ OD 9 do 13 SATI

146
0
Podijeli objavu

Kako smo i najavili, Informativno pravni centar (IPC) provodi projekt „Pravna pomoć građanima u Zapadnoj Slavoniji“ financiran od strane Ministarstva pravosuđa i uprave.

Kroz navedeni projekt pruža se besplatna pravna pomoć građanima u vidu općih pravnih informacija, pravnih savjeta, sastavljanja podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama, zastupanja u postupcima pred javnopravnim tijelima te pravnu pomoć u izvansudskom mirnom rješavanju sporova na području Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije u kojima djeluju kao jedini aktivni registrirani pružatelj primarne pravne pomoći.

Građani besplatnu pravnu pomoć mogu zatražiti pri ostvarivanju svojih prava iz sustava socijalne skrbi, zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, obiteljskog prava, radnog prava, vlasničkih odnosa, osobnih stanja građana, zaštite od sklapanja prijevarnih ugovora, ovršnih postupaka te na pravnu pomoć zviždačima.

Osim u centralnom uredu u Slavonskom Brodu i područnom uredu u Novoj Gradiški, besplatna pravna pomoć pružati će se i u pravnim savjetovalištima u Požegi, Pleternici, Okučanima i Novoj Kapeli.

  • Sutra 22. rujna od 9,00 do 13,00 sati, građani Okučana i okolnih mjesta mogu potražiti besplatnu pravnu pomoć na adresi Trg Franje Tuđmana 1.