Naslovnica OPĆINE Cernik UPRILIČENA SVEČANOST DOBROVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI – BRANKU TOMEKU URUČENO POSEBNO PRIZNANJE /FOTO...

UPRILIČENA SVEČANOST DOBROVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI – BRANKU TOMEKU URUČENO POSEBNO PRIZNANJE /FOTO + VIDEO/

338
0
Podijeli objavu

Jučer, povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je orgniziralo dobrodošlicu za sve darivatelje krvi iz Nove Gradiške i okolnih općina. Svečanost je tradicionalno okrunjena priznanjima višestrukim darovateljima kojima su svečano uručena priznanja.

Sve prisutne je uvodnim govorom pozdravio predsjednik Gradsko društva Ck Dario Pauković, a inspirativan govor je svakako imao i predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić koji je zapazio se ove godine okupilo više darivatelja nego prethodnih godina. Zahvaljujući im na humanosti i darovanoj krvi pohvalio je i Gradsko društvo CK Nova Gradiška koje je već sada premašilo planirani broj prikupljenih doza krvi u ovoj godini.

  • Izvršavajući svoje plemenito poslanje kao dobrotvori čovječanstva ostavljate svoje ime zapisano u povijesti. Hrvatski Crveni križ ponosi se vama i želimo da se i vi tako osjećate, jer svojim uzorom i primjerom štitite plemenite ciljeve i pozivate druge da vam se pridruže – kazao je zahvaljujući im Dario Pauković, ravnatelj GD CK Nova Gradiška. Nije propustio priliku zahvaliti i svima onima koji su dali svoj doprinos u propagiranju dobrovoljnog darivanja krvi i sudjelovali u pripremama akcija Crvenog križa.
  • Uz čestitke, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić istaknuo je i doprinos koji dokazani humanitarci daju ponajprije oboljelima ali i hrvatskom zdravstvu koje je, kakao je naglasio, bespomoćno u spašavanju ljudskih života ako nedostaje krvi. Istaknuo je Hrvatsku kao zemlju koja je prednjači u prikupljanju krvi i među rijetkima je u samodostatnosti.
  • Zrinka Ferenčina, predsjednica Skupštine GDCK Nova Gradiška, Marko Ćosić u ime Grada Nova Gradiška, Vitomir Žakić, općinski načelnik u Cerniku i Željko Klarić, predsjednik Općinskog vijeća u Gornjim Bogićevcima zahvalili su dobrovoljnim darivateljima na humanosti i nemjerljivom doprinosu koji daju spašavajući svojom krvlju bolesne i unesrećene ljude.

Svi naprijed navedeni uručili su jubilarcima visoka priznanja Hrvatskog Crvenog križa. Među njima su bili Branko Tomek koji je krv darovao čak 150 puta te Zoran Mitić i Vjekoslav Ivanišević koji su krv darivali 75 puta.

Priznanja su dobili:

  • Za 25 puta darovanu krv žene (kao muškarci za 40) Mirjana Dakić, Margareta Jurić, Ivana Radošić, Iva Rakonić, Barbara Savi i Nataša Stipić
  • 40 puta – Marijan Bakunić, Goran Bjelopetrović, Branko Bojić, Ivica Blažić, Andrija Ciprić, Mario Ferković, Roko Ivanović, Zrinko Kapetanić, Zlatko Kolić, Mario Marić, Bruno Menegoni, Josip Šimunović, Krunoslav Turski i Nedjeljko Zečević
  • 35 – žene (kao muškarci 50) Željka Ćorković i Maja Krstanac
  • 50 – Antun Brajdić, Zvonimir Jakovac, Tomislav Matešković, Ivica Pišonić, Nikola Trapić i Mladen Švađumović
  • 75 – Darko Bokulić, Mato Knežević, Safet Melić i Vlade Vučetić
  • 100 – Vjekoslav Ivanišević i Zoran Mitić
  • 150 – Branko Tomek.

Priznanja za poticanje i razvijanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija primili su Dakić Tomica, Policijska postaja Okučani, Općina Davor i Općina Okučani.

Za izniman doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa priznanja su dobili Franjo Pavlović i Ivan Oršulić.

U ime nagrađenih zahvalio se Branko Tomek.