Naslovnica NAJAVE DJEČJA PREDSTAVA “IZGUBLJENA BRADA DJEDA MRAZA” U SUBOTU U DOMU KULTURE

DJEČJA PREDSTAVA “IZGUBLJENA BRADA DJEDA MRAZA” U SUBOTU U DOMU KULTURE

158
0
Podijeli objavu

IZGUBLJENA BRADA DJEDA MRAZA – KAZALIŠTE TVORNICA LUTAKA

DJEČJA PREDSTAVA

SUBOTA, 9. 12. u 11:00 sati

DOM KULTURE

CIJENA ULAZNICE: 5,00 EUR (37,67 KN)

Draga djeco, u subotu 9. 12. s početkom u 11:00 sati u goste nam stiže kazališna predstava Izgubljena brada Djeda Mraza. Kroz vesele dogodovštine Djedice i njegovih pomoćnika povest će vas dobro znana glumačka družina Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

Priča počinje jednim uobičajenim danom na Sjevernom Polu. Djed Mraz u staromodnom kućnom izdanju pjevuši pjesmicu u fotelji dok šećerna vila Marcipan kuha slastice i daje Djedu na degustaciju. Patuljak pakira poklone. Svi su sretni, opušteni i pjevaju. Jedan dječak kuca na vrata. Želi predati Djedu Mrazu pismo. Djed Mraz pročita pismo i pita ga je li siguran da mu je baš to što piše u pismu najbitnije na svijetu. Ministri Ziher i Broš, suradnici Djeda Mraza prisluškuju što Djed govori dječaku. Negoduju jer Djed toliko puno poklona odvaja za dosadnu djecu, a oni to ne zaslužuju i ne cijene. Dolaze do zaključka da bi bilo bolje da ti pokloni završe kod njih jer su oni oduvijek uz njega, a nikada ih nije nagradio. Taman kad su se Ministri prejeli slatkiša i umorili od previše „imanja svega“, zaspali su kao klade. Patuljci i sobovi iskoriste priliku i organiziraju se. Moraju probuditi Djeda Mraza iz crnila i spasiti Božić!

Produkcija: Kazalište Tvornica lutaka, Zagreb

Autor: Petra Radin 

Redatelj: Petra Radin i Mario Kovač

Izvođači: Filip Detelić / Matija Šakoranja / Goran Malus, Petra Radin, Ivan Magud / Iva Šimić / Josip Brakus

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: [email protected], na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Doma kulture radnim danom od 7,00 do 15,00 h i na blagajni, sat vremena prije početka predstave.