Naslovnica EU OPĆINA REŠETARI – DODIJELJEN UGOVOR ZA PROJEKT „KREIRAJMO KVALITETNIJI ŽIVOT ZAJEDNO IV“

OPĆINA REŠETARI – DODIJELJEN UGOVOR ZA PROJEKT „KREIRAJMO KVALITETNIJI ŽIVOT ZAJEDNO IV“

180
0
Podijeli objavu
Izvor: Općina Rešetari

Dana 9. veljače 2024. godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je četvrtu Odluku o financiranju za 111 projekata ukupne vrijednosti 101.212.500,00 EUR u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“.

Nakon što je Općina Rešetari zaprimila Odluku kojom je projektni prijedlog „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno IV”  odabran za sufinanciranje, dana 14. veljače 2024. godine je održano potpisivanje i svečana dodjela Ugovora u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

Ispred Općine Rešetari, ugovor je preuzeo načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga. Odobreno je 1.485.000,00 eura bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Nakon potpisivanja Ugovora slijede pripreme za provedbu projekta i raspisivanje natječaja što s nestrpljenjem očekuju naši korisnici- poručuje načelnik Općine Rešetari te dodaje da će uskoro na vrata starijih i nemoćnih kao i onih koji su u potrebi za ovakvom vrstom pomoći, pokucati osobe koje unose trenutke druženja i pomaganja u obavljanju poslova koji poboljšavaju njihovu kvalitetu života.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti, prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi i pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Općina Rešetari