Naslovnica NAJAVE MARIJINI OBROCI – KINO VEČER ZA BORBU PROTIV GLADI U SVIJETU

MARIJINI OBROCI – KINO VEČER ZA BORBU PROTIV GLADI U SVIJETU

60
0
Podijeli objavu

Najavljujemo prikazivanje dokumentarca “Dijete 31” koja će se održati 27. travnja 2024. u gradskom parku Nova Gradiška, a prikazivanje počinje u 19:00 sati. Dokumentarac traje svega 30 minuta i govori o velikom projektu kojim humanitarna organizacija “Mary’s Meals” pomaže milijunima djece u Malaviju, Keniji i Indiji. Zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, nastoji se ublažiti jedan od najvećih problema današnjice – glad.

U vremenu luksuza i obilja dostupnih djeci u mnogim zemljama svijeta, milijuni njihovih vršnjaka u najsiromašnijim zemljama na spavanje odlaze gladni!

Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi!

Osnivač Mary´s Meals-a (Marijinih obroka) Magnus MacFarlane-Barrow odlučio je učiniti sve što je u njegovoj moći da se to promijeni. Za vrijeme našeg Domovinskog rata Magnus MacFarlane-Barrow i njegova supruga pomagali su stradalima prikupljajući novac i hranu. Duboko potreseni onim što su vidjeli i doživjeli odlučili su nastaviti pomagati te 2002. godine nastaje globalni pokret Mary´s Meals koja danas hrani više od 2.4 milijuna djece u 18 najsiromašnijih zemalja svijeta. Magnus je 2010. godine proglašen CNN herojem zbog svoje uloge u osnivanju i vođenju Marijinih obroka, a u travnju 2015., proglašen je jednim od 100 najutjecajnijih ljudi svijeta prema časopisu Time. Magnusova prva knjiga “Baraka koja je nahranila milijun djece”, dospjela je na bestseller listu prestižnog britanskog časopisa Sunday Times.

Podružnica Marijini obroci Hrvatska aktivno djeluje od 2009. godine sudjelujući u brojnim međunarodnim projektima, od borbe protiv gladi do pomoći napuštenoj djeci i siročadi. Zahvaljujući dobroti donatora iz Hrvatske, imaju otvorenih 30 školskih kuhinja: 6 u Malaviju, 18 u Zambiji, 5 u Beninu i 1 u Ekvadoru, a u 2023. godini Marijini obroci Hrvatska nahranili su više od 86 000 gladne djece!

Samo 22 eura dovoljna su da jedno dijete prima godinu dana Marijine obroke u školi.

Svi koji žele podržati viziju udruge, donacije mogu uplatiti na:

Primatelj: Marijini obroci, Ilica 29, Zagreb

IBAN: HR7923600001102102666

Model: 00, poziv na broj: 2024, Opis plaćanja: Donacija

Za uplate iz inozemstva SWIFT: ZABAHR2X 

Više o Marijinim obrocima saznajte na www.marysmeals.hr  te na Facebook  i Instagram stranici.

Za sve dodatne informacije javite se na [email protected] ili na broj telefona 01 5509 250.

Iz Marijinih obroka zahvaljuju na svakoj pojedinoj donaciji i odazivu ovom eventu.