Naslovnica C'EST LA VIE BLJESKU U ČAST – NOVOGRADIŠČANI BOGATIM SADRŽAJIMA PRIVUKLI BROJNE POSJETITELJE U GRADSKI...

BLJESKU U ČAST – NOVOGRADIŠČANI BOGATIM SADRŽAJIMA PRIVUKLI BROJNE POSJETITELJE U GRADSKI PARK /VIDEO + PHOTO/

165
0
Podijeli objavu
Foto i Video: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

U okviru manifestacije “Bljesku u čast”, kao i svake godine, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nove Gradiške uz potporu DVD-a Ljupina, organizirali su bogate glazbeno-gastro sadržaje. Tako i ovaj put, ovoga puta gradskom parku, za sve građane, 18. natjecateljskih skupina je kuhalo grah.

Najbolji grah ove je godine skuhala ekipa “OPG Lalić”, drugo mjesto osvojila je ekipa Caffe Bara “Slavča”, a treće “Bajicina ekipa”. Prigodne nagrade uručili su im direktorica Turističke zajednice grada Nove Gradiške Dinka Matijević, te pročelnica za društvene djelatnosti grada Nove Gradiške Mihaela Đeraj i Sara Šefer.

Uz tradicionalno natjecanje u kuhanju graha, uslijedili su nastupi HKUU “Trenk” i kulturno umjetničkih društava iz Darde, Voćina, Rešetara, Slobodnice i Podvinja.

Kao što smo naveli, manifestaciju su dodatno oplemenili glazbeno-plesni folklorni nastupi “Oj, Gradiško ravno polje”, a navečer su prisutni uživali uz zvuke Tamburaškog sastava “Satir” čija je svirka oduševila zaista velik broj građana grada i okolnih mjesta.

Na ovaj tradicionalno svečan način, Novogradiščani su veliku pobjedu hrvatskih oružanih snaga i oslobađanje okupiranih teritorija zapadne Slavonije i Okučana proslavili na zaista odličan način.

Manifestacija je i svojevrsni pokazatelj za što se bilo bitno izboriti.

  • VIŠE O MANIFESTACIJI U SLIJEDEĆIM VIDEO PRILOZIMA I FOTOGRAFIJAMA TE NA VIDEO SNIMKAMA NA NAŠEM FACEBOOK PROFILU: