Naslovnica GRAD ODRŽANA PREDSTAVA ISKRENOSTI I ISPOVIJESTI STEFANA SIMIĆA

ODRŽANA PREDSTAVA ISKRENOSTI I ISPOVIJESTI STEFANA SIMIĆA

190
0
Podijeli objavu
Foto: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

U prostoru i organizaciji Doma kulture Nova Gradiška jučer nastupio Stefan Simić, pisac i voditelj Teatra iskrenosti.
Stefan je osnivač “Slobodnog teatra” i vodi radionice oslobađanja na sceni, govorništva i pisanja.

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu. Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet s ljudskim likom… Trenutno radi na romanima i putuje sa svojim “Teatrom iskrenosti”, životnim teatrom, gdje prenosi sve ono na čemu je radio godinama, u duhu čovjeka, u duhu ljudskosti.

„Večer sa Stefanom Simićem“ nije ostavila ni malo ravnodušnu novogradišku publiku, te su mnogi poslije više od 2 sata nastupa kupili i njegove romane.

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013., treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016., “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine, “Povratak čoveku” 2020. godine i “Prkos besmislu”, 2022. Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu… Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire…