Naslovnica OPĆINE Okučani DAN OPĆINE OKUČANI – PROSLAVILI KONTINUIRAN NAPREDAK I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA /VIDEO...

DAN OPĆINE OKUČANI – PROSLAVILI KONTINUIRAN NAPREDAK I POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA /VIDEO + FOTO/

170
0
Podijeli objavu
Foto i Video: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

Proteklog vikenda, stanovnici Općine Okučani proslavili su blagdan Svetog Vida, zaštitnika općine, a samim time tradicionalno i Dan općine. Svečanom sjednicom uz domaćine, brojne uzvanike i goste te misnim slavljem proslavili su 27 godina od ustroja općine.

Svečanu sjednicu u petak otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Ivica Pivac koji je naglasio kontinuiranu progresivnost u razvoju općine i kvalitete života žitelja iste.

Načelnik Aca Vidaković skrenuo je pozornost na iznimnu važnost završetka komunalne infrastrukture što podrazumijeva završetak sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. – VIŠE U VIDEO SNIMCI U NASTAVKU PRILOGA.

Iako je ovo bila posljednja svečana sjednica Općinskog vijeća prije lokalnih izbora koji će se održati iduće godine, Ivica Pivac se zahvalio svim kolegama, predstavnicima gospodarskog i društvenog sektora, te vjerskog života.

Zasigurno je pohvalno naglasiti riječi načelnika Ace Vidakovića koji je istaknuo da je planirani proračun za tekuću 2024. godinu puno veći od lanjskog, a radi se o čak 4,8 milijuna eura što znači povećanje za 3,1 milijun u opdnosu na prošlu godinu.

Svečanosti su nazočili – Pero Ćosić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Brodsko posavske županije i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, Dinko Tandara, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Ivan Tucić, županijski pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje kao izaslanik župana Dr. Danijela Marušića, Antun Valić, načelnik PU Brodsko-posavske, Velimir Paušić, Vitomir Žakić i Igor Jurišić općinski načelnici u Stare Gradiške, Cernika i Vrbja, Milan Brkanac i Željko Klarić, predsjednici Općinskih vijeća u Vrbju i Gornjim Bogićevcima, Domagoj Šejatović, ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje te drugi uzvanici i predstavnici udruga, ustanova i institucija.

Općinski načelnik Aca Vidaković zahvalio je svima koji doprinose razvoju i stvaraju bolje uvjete za život stanovništva, a Pero Ćosić je izrazio zadovoljstvo što se nakon Domovinskog rata život u Okučanima normalizirao i što su danas stvoreni dobri uvjeti za život domicilnog stanovništva i naseljenih Hrvata, zahvaljujući ljudima koji vode Općinu i Vladi RH koja svojom politikom potpore Slavoniji unapređuje i okučanski kraj.

Kao i svake godine, nisu izostala ni općinska priznanja kao znak zahvalnosti pojedincima za izniman trud i pozitivno djelovanje na društvo općine. Priznanja su dobili – Brankica Korać za nesebičan i predan dugogodišnji volonterski rad u KUD-u „Tkanica“ i rad s mladima u glazbenom obrazovanju, Slavko Krištić za volonterski rad u DVD-u Okučani i požrtvovnost u spašavanju života i imovine kod elementarnih nepogoda, rad u Udruzi umirovljenika i Udruzi Posavljaka i Ivan Jakšić za aktivan rad i doprinos u razvoju zajednice u ŠRU “Pastrva” Okučani te Udruzi Vojvođanskih Hrvata.

Program su svojim nastupima dodatno oplemenili pjesnici Pejo Šimić i Zrinko Kapetanić i i mali članovi KUD-a „Tkanica“.

Poslije svečanosti sjednice, prisutni su kod kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u VRO „Bljesak“ Kristalne kocke vedrine odali pijetet poginulima u Domovinsko ratu te su položili vijenci i zapalili svijeće, a molitvu je predvodio fra Ivo Brezović.