Naslovnica NAJAVE SVI SMO ZA TEBE HRVA 7 i PRO3X3 Tour ODRŽAVA SE IDUĆI...

SVI SMO ZA TEBE HRVA 7 i PRO3X3 Tour ODRŽAVA SE IDUĆI VIKEND

134
0
Podijeli objavu

Trodnevni praznik 3×3 košarke od 9. do 11. kolovoza 2024. u središtu grada Nove Gradiške

U Novoj Gradiški osiguravanje zadnjih mjesta zaveliko šibensko finale PRO 3×3 Tour 2024.

driven by Opel

Iz Udruge PRO 3×3 i Turističke zajednice grada Nove Gradiške obavještavaju vas kako će se idući vikend, u petak i subotu (9. i 10. kolovoza), održati deveti i zadnji izlučni turnir PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel, treće sezoneserije spektakularnih međunarodnih turnira u 3×3 košarci, a poprište zanimljivih nadmetanja bit će lijep grad u Brodsko-posavskoj županiji – Nova Gradiška. Navedenoga vikenda bit će pravi trodnevni praznik 3×3 košarke u ovom slavonskom gradu jer će se u nedjelju, 11. kolovoza, na istoj lokaciji – na Cvjetnom trgu u središtu Nove Gradiške – odmah nadovezati i sedmo izdanje humanitarnoga streetball turnira „Svi smo uz tebe Hrva!“,

Kao što je već poznato, ovogodišnje se izdanje PRO 3×3 Toura u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održava na ukupno 10 top lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske. Prvih osam ovogodišnjih turnira uspješno je realizirano u Hvaru, Trogiru, Umagu, zatim na jedinstvenoj lokaciji odmorišta Rebri na Istarskom ipsilonu, kao i u Zaboku, Donjem Miholjcu i Zagrebu. Uključujući i najbolje sudionike s još pet partnerskih inozemnih turnira, organiziranih tijekom lipnja i srpnja u Pečuhu (Mađarska), Murskoj Soboti (Slovenija), Madridu (Španjolska) te Živinicama i Aleksandrovcu (Bosna i Hercegovina), kvalitetne ekipe iz ukupno sedam država (Španjolske, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske) u tri različite kategorije – seniorskoj Elite Men i juniorskoj U-19 (muškarci)  te Open Women (žene) – već su osigurale svoje mjesto na velikom Završnom turniru koji će se vikend poslije (16. i 17. kolovoza) organizirati u Šibeniku.  

Stoga će ovaj turnir u Novoj Gradiški biti posebno zanimljiv jer će se dijeliti posljednje „ulaznice“ za veliko šibensko finale, a za njih će konkurirati jake ekipe iz nekoliko europskih zemalja. Pobjednici turnira automatski će rezervirati svoje mjesto u Šibeniku, dok ostale momčadi to mogu ostvariti dobrim rezultatima i visokim plasmanom, odnosno prikupljanjem dovoljnoga broja FIBA bodova. Valja ponoviti kako PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira u Šibeniku 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

Oba dana (9. i 10. kolovoza) u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u glavnoj, seniorskoj kategoriji Elite Men. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvaja novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj momčadi pripada 600 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje zauzmu od 4. do 6. mjesta dobiti po 200 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 10. kolovoza) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Osim toga, bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje, kao i nagradne igre u kojima će okupljeni moći osvojiti vrijedne nagrade sponzora i donatora. Istoga dana (10. kolovoza) bit će organizirana i humanitarna tombola i prodaja majica u okviru tradicionalne akcije „Svi smo uz tebe Hrva 7!“

Naime, već sedmu godinu zaredom u Novoj Gradiški organizira se humanitarni streetball turnir „Svi smo uz tebe Hrva!“ za Hrvoja Modrića, člana, KK „Strmac“ Nova Gradiška, koji je doživio tešku ozljedu na košarkaškom terenu. Prošle godine Udruga PRO 3×3 prvi je put aktivno sudjelovala u pripremi i realizaciji ovoga turnira. Ove godine, na inicijativu KK „Strmac“ i Grada Nova Gradiška, napravljen je korak dalje jer je posljednji, deveti izlučni turnir u okviru ovogodišnjeg PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel (koji se održava 9. i 10. kolovoza), zajedno sa sedmim izdanjem turnira „Svi smo uz tebe Hrva!“ (koji je na rasporedu 11. kolovoza) uvezan u veliki trodnevni 3×3 happening u Novoj Gradiški.

Sve zajedno predstavlja izvrstan uvod u tradicionalni događaj Novogradiško glazbeno ljeto. Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u divnom ljetnom ugođaju središta Nove Gradiške uživaju u sjajnim potezima 3×3 majstora. Dođite s obitelji i prijateljima i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a odlična zabava je zajamčena.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency.

Partneri, suradnici i sponzori trodnevnog košarkaškog događaja u Novoj Gradiški su: Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica Grada Nova Gradiška, Novogradiško glazbeno ljeto, Košarkaški klub „Strmac“ Nova Gradiška, Gradske tvrtke grada Nove Gradiške, Vodovod zapadne Slavonije, Brodsko-posavska županija, Košarkaški savez Brodsko-posavske županije, Poliklinika Anova, EMPWR Hrvatska, Karlovačka pivovara, Klopizza bar, Žakić-Commerce d.o.o. Nova Gradiška, Metalkov MB d.o.o. i Eko Kong d.o.o. Lokalni medijski partner je Radio Nova Gradiška.  

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Novoj Gradiški mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ i na društvenim mrežama Toura te na internetskoj stranici Turističke zajednice grada Nove Gradiške: https://tzgng.hr/.

Molimo vas da u svojim medijima najavite i popratite ovaj velik i zanimljiv događaj. Za dodatna pitanja možete se javiti na kontakt brojeve telefona: 091 / 509-12-08 (Tomislav Levak, voditelj komunikacijskog tima PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel) i 091 / 354-00-55 (Sara Šefer, viša stručna suradnica u Turističkoj zajednici Grada Nova Gradiška). Unaprijed hvala.

Vidimo se u Novoj Gradiški!

Organizatori PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel   

Izvor: Turistička zajednica grada Nove Gradiške