Naslovnica GRAD Gospodarstvo UVID U INTERNET MARKETING – Kako se koristiti društvenim mrežama i web...

UVID U INTERNET MARKETING – Kako se koristiti društvenim mrežama i web stranicom u poslovne svrhe

2312
0
Podijeli objavu

U organizaciji obrta “Firefly” i Udruženja obrtnika Nova Gradiška jučer je održano dvosatno edukativno predavanje “Uvid u internet marketing – Kako se koristiti društvenim mrežama i web stranicom”. Uz predavače Igora Čelikovića (Firefly) i Ivana Katića (Rockbell Studio iz Slavonskog Broda) uz prisutne novogradiške obrtnike i poduzetnike kao domaćin ovog događaja nazočio je i predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška Tomislav Šimić koji je istaknuo da je ovo predavanje zaista svrsishodno za sve one koji hoće unaprijediti svoj posao i biti u korak sa modernim tehnologijama, te se tako kroz moderni marketing više približiti sadašnjim, a posebice budućim klijentima.

Igor Čeliković upoznao je prisutne sa društvenim platformama poput Facebooka, Instagrama, Google + i ostalim mrežama, te raznim alatima istih koje poduzetnici mogu koristiti kako bi unaprijedili svoj posao i kvalitetnije približili svoje usluge i proizvode širem krugu ljudi.
Gotovo sve mlađe populacije koriste društvene mreže, a sve više i ljudi srednjih godina i stariji. Tako da je u današnje vrijeme marketing preko interneta jednostavno neizostavan dio poslovanja svakog ozbiljnog poduzetnika ili tvrtke.
U zaista opsežnom predavanju Čeliković je posjetitelje upoznao kako kreirati svoj poslovni marketinški identitet i profil, te zašto je to važno za poslovanje. Na poslovnim poljima modernog doba konkurentnost nikada nije bila veća stoga je vrlo bitno pozabaviti se brandingom svog posla i sve što kreiranje branda nosi, poput zaštitnog znaka (logotipa) i vizualnog identiteta, tj. prepoznatljivosti i poruke koja mora doprijeti do korisnika. Facebook, Instagram i Google + profili imaju mnoge alate koji se mogu iskoristiti upravo u poslovne svrhe.
S pojmovima poput Community managementa, Add wordsa, Hashtaga, Instragram buissnes profila, te s brojnim Facebook opcijama možda nisu upoznati ni pripadnici mlađih poduzetnika, stoga se Igor Čeliković potrudio prezentirati kako to sve uokviriti zajedno sa kreiranjem brandinga u jednu uspješnu cjelinu krenuvši od nule.

Ovo interaktivno i korisno predavanje upotpunio je i Ivan Katić (Rockbell Studio) koji se bavi web developingom, odnosno izradom personaliziranih web stranica, web hostingom i povezivanjem istih sa društvenim mrežama. Također je istaknuo važnost marketinga putem web stranica jer marketing preko društvenih mreža linkovima vodi na web stranicu gdje su mogućnosti individualizirane mogućnosti još veće.
Mladi dvojac Čeliković i Katić ovim interaktivnim predavanjem predstavili su dakle cjelokupni paket mogućnosti na polju Internet marketinga.

Zbog velikog interesa ovo je bila prvo predavanje nakon kojeg će uslijediti i radionice jer se internet marketing, kao i svaki posao, ne može razviti na brzinu. Potrebna je edukacija i određeno vrijeme da se cjelokupna poslovna kampanja odradi kvalitetno i da se u konačnici isplati.

Obrt Firefly se bavim u svom poslovanju i Internet marketingom s naglaskom na društvene mreže. Osjetili smo potrebu u novogradiškoj regiji za edukacijom postojećih korisnika društvenih mreža u poslovanju. Edukacije nikad ne nedostaje, ponekad se možemo podsjetiti na elemente koji su nam promaknuli, odnosno naučiti koje su to novosti ili promjene na platformama putem ovakvih predavanja.
U dogovoru s Udruženjem obrtnika Nova Gradiška dogovorili smo predavanje kao uvod u Internet marketing. Imamo interes za proširivanjem ovakve vrste predavanja u formi radionica gdje bi polaznici mogli dobiti konkretne korake i proći vježbu kako bismo ih naučili ili podsjetili kako izraditi oglase i slične objave koje bi im koristile u njihovom poslovanju.
Večerašnja edukacija se bazirala na društvenim mrežama, Facebooka i Instagrama, kao najzastupljenijim na području Republike Hrvatske, te Google poslovnom profilu i Web stranicama. Pojasnili smo određene prednosti i nedostatke pojedinih platformi te ukazati na moguća rješenja. Savjetovati polaznike kako da izbjegnu najčešće greške i kako da se što ispravnije postave u ovim marketinškim vodama.
Vidimo veliki potencijal u Novoj Gradiški i želimo podići svijest ulaganja na ovome području marketinga, jer među mladima već kruži slogan: “Ako nisi na internetu, kao da ne postojiš.“ To je nama starijima na prvu smiješna izjava, ali itekako realna.
Poručujemo tvrtkama i obrtnicima da se posavjetuju i izgrade svoj Internet marketing plan kako bi ostali u koraku s tehnologijom. Mogu potražiti i privatne edukacije kako bi im se isti takav plan kreirao i kako bi oni sami njime mogli upravljati. Ipak, učimo cijeli život. – istaknuo je Igor Čeliković.

Svi zainteresirani koji hoće unaprijediti i poboljšati kvalitetu svoga poslovanja mogu se obratiti obrtu “Firerfly” za stručnu pomoć i za sudjelovanje u budućim predavanjima i radionicama na slijedeće kontakte i linkove:

Tel: 099 765 6758
E-mail: [email protected]

Web stranica: fireflyng.hr
Facebook: @FireflyAgencija