Naslovnica GRAD Udruga “SUNCE” – “Humane zvijezde Hrvatske” vs. Novogradiščani (6:6) /PHOTO galerija +...

Udruga “SUNCE” – “Humane zvijezde Hrvatske” vs. Novogradiščani (6:6) /PHOTO galerija + VIDEO/

3381
0
Podijeli objavu

Humane zvijezde Hrvatske još nigdje nisu primili 6 golova, što još jednom dokazuje srčanost Novogradiščana.

Jučer, na Svjetski dan svjesnosti o autizmu odigrala se na stadionu NK “Sloga” humana nogometna utakmica zahvaljujući “Humanim zvijezdama Hrvatske”, čija je ekipa odigrala donatorsku utakmicu s “Humanim zvijezdama Nove Gradiške”.

Cilj je bio prikupljanje sredstava za potrebe izgradnje i opremanja “senzornog parka” Udruge za autizam “Sunce” Nova Gradiška. Pokrovitelji ove manifestacije bili su Grad Nova Gradiška, pomogla je i Brodsko-posavska županija, naravno uz pomoć i organizciju NK “Sloge” NG.

Posjetiteljima i ljudima velikog srca zahvalila se u ime Udruge Vesna Mijatović, predsjednica, a okupljene je pozdravio i ukratko s ovom plemenitom namjerom upoznao i Branko Tušek, predsjednik Udruge “Humane zvijezde Hrvatske”.
Prisutnima su se također obratili i gradonačelnik Vinko Grgić koji je zahvalio svi sudionicima na ovoj iznimno humanoj gesti, kao i župan Danijel Marušić.

Kapetan “Humanih zvijezda Hrvatske” Goran Vlaović uručio je za poklon NK “Slogi” dres s logom Udruge, a za Udrugu “Sunce” uručene su i dvije nogometne lopte. Potom su u zrak tradicionalno, kao i svake godine, pušteni plavi baloni (plava je boja autizma) i utrakmica je mogla početi. Prvu, početnu loptu ispucao je dječak Filip Kožić, a utakmica je odigrana pod budnim okom glavnog suca Đure Kesera i pomoćnih Tomislava Grgića i Vjekoslava Vukovca.

  • KLIKNITE NA SLIKU ZBOG UVEĆANJA:

“Humane zvijezde Hrvatske” nastupile su u sastavu:

Mario Švigir, Mario Kovačević, Branko Tušek, Ilija Krišto, Marko Šivak, Željko Ačkar, Darko Čordaš, Miroslav Bićanić, Amir Kazić-Leo, Marko Babić, Goran Vlaović (kapetan), Drago Ćosić, Slaven Knezović-Grof, Nino Tušek, Milan Stjelja, Dražen Ilić, Tomislav Gričar, Zoran Sedlar i Antun Labak.

Sastav “Humanih zvijezda Nove Gradiške” bio je slijedeći:

Stojan Marić, Josip Katinić, Davorin Slišurić, Milan Kulić, Ante Šolić (kapetan), Zdravko Sokić, Vinko Grgić, Dinko Bešlić, Vjekoslav Ruškan, Davor Benić, Branko Medunić, Mladen Mikolčević, Danijel Marušić, Ivica Lukšić, Dejan Ninković, Dario Predojević, Tomislav Vlaović, Ivo Babić, Roko Ivanović, Bojan Bokan, Dražen Lalić i Mario Sokić.

U novogradiškoj ekipi su uz veterane “Sloge” bili i aktualni gradonačelnik i župan, kao i trojica bivših gradonačelnika Nove Gradiške, direktor Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Branko Medunić, novogradiški kapelan i svojevremeno najmlađi general HV-a, danas i počasni građanin Nove Gradiške Mladen Mikolčević.

Rezultat na poluvremenu bio je 1-4 u korist “Humanih zvijezda Hrvatske”, a utakmica je završila neriješeno 6:6.

Za Humane zvijezde Hrvatske zgoditke su postigli: Goran Vlaović (2), Miroslav Bićanić (2), Milan Stjelja i Slaven Knezović-Grof, a za Humane zvijezde Nove Gradiške: Milan Kulić, Dražen Lalić (2) i Bojan Bokan (3).

Voditelj utakmice bio je Branko Tomek.

Utakmicu su pratili i na taj način dali doprinos akciji i Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška, Davor Vlaović, saborski zastupnik, Ljepša Rakas-Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška, Željko Bigović, jedan od bivših gradonačelnika i gradski vijećnik, kao i novogradiški župnik vlč. Branko Gelemanović te zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.
Ovogodišnji Svjetski dan svjesnosti o autizmu novogradiška je Udruga “Sunce” obilježila po prvi puta u sportskom duhu, a ujedno je uz stadion NK „Sloga“ bio postavljen štand Udruge s informativnim letcima o autizmu.

– Ove godine Udruga “Humane zvijezde Hrvatske” obilježava 15. godina osnutka i djelovanja i ovo nam je 119 humanitarna akcija. Radujemo se što smo na uskrsni ponedjeljak ovdje u NG obasjani suncem upravo za Udrugu “Sunce” i što ljepše. Radimo još jednu korisnu stvar za one kojima je pomoć potrebna, a to su naša djeca s poteškoćama u razvoju, koja, na žalost, nisu imala sreće poput nas i vjerujemo da ćemo dati jedan skroman doprinos, dakako i svi oni koji su kupili ulaznice za pomoć našoj udruzi u Novoj Gradiški i tu nema pobjednika. Svi su pobjednici i oni na tribinama i oni koji su kupili ulaznice i na kraju mi sudionici utakmice. Ovakve humane akcije su zapravo smisao u životu, jer najveća je vrijednost upravo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. – rekao nam je, među ostalim, Branko Tušek, predsjednik Udruge “Humane zvijezde Hrvatske”.

– Ovdje smo se svi skupili da damo potporu svoj djeci koja imaju autizam, njihovim roditeljima i svima onima koji rade s takvom djecom. Ta djeca su dio nas i moramo sve dati da im što više olakšamo uklapanje u normalne tijekove života – istaknuo nam je župan Danijel Marušić.

– Bez obzira na uskrsni ponedjeljak, svi smo, naravno, ovdje. Odazvali smo se ovoj humanoj akciji i od srca zahvaljujem svim sudionicima što su danas odvojili vrijeme za potrebite, za one kojima uvijek trebamo pomoći i što su svojim primjerom pokazali osvještenost da su ta djeca dio ove zajednice i da za njih uvijek trebamo napraviti sve što možemo – naglasio je, među ostalim, gradonačelnik Vinko Grgić.

– Osjećamo se počašćeno i stvarno je zadovoljstvo odazvati se ovakvom pozivu na humanitarnu akciju i doista nismo žalili ni prostora, ni vremena ugostiti sve ove igrače, pogotovo što sav prihod ide našoj Udruzi “Sunce” za izgradnju i uređenje senzornog parka. Ovo je prva suradnja sa spomenutom Udrugom, ali ako bude potrebe mi smo i dalje na raspolaganju. – rekao nam je, među ostalim, Dalibor Tutić, predsjednik NK “Sloga” Nova Gradiška.

Nakon nogometne utakmice Udruga “Sunce” organizirala je u Soho baru Nova Gradiška „Večer u plavom“ uz domjenak i druženje za sudionike manifestacije. Tom prigodom predstavljen je i projekt Saveza udruga za autizam Hrvatske pod nazivom “Priđi, pitaj, pomozi” , a usmjeren je na senzibiliziranje djelatnika trgovačkih centara za pomoć roditeljima s djecom s autizmom. Naime, djeci s autizmom iznimno smeta buka i gužva i roditelji ne mogu čekati na blagajnama, tako da je potrebna pomoć i razumijevanje djelatnika spomenutih centara da im omoguće što bržu kupnju, ali isto tako je potrebno i razumijevanje svih drugih koji se u takvim prostorima zateknu.

Udruzi “Humane zvijezde Hrvatske” iznimno lijepom domaćinskom gestom zahvalio je Zdravko Sokić i svakom igraču darovao poklon s proizvodima OPG-a Sokić.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Udruga “Sunce” organizira 19. travnja 2018. god. i HUMANITARNI KONCERT na kojemu nastupaju “Učiteljice”, TS “Gazde” i gost iznenađenja, uz voditelja programa Branka Uvodića. Koncert će se održati u sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Doprinos ovoj donatorskoj akciji dali su i NG-Buntovnici izravnim prijenosom utakmice, a sve je foto aparatom zabilježio i Roko Janković, koji je uvelike zaslužan za dolazak “Humanih zvijezda Hrvatske” u Novu Gradišku.