Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti Povodom VRO “Oluja” odana počast i zapaljene svijeće poginulim hrvatskim braniteljima /PHOTO/

Povodom VRO “Oluja” odana počast i zapaljene svijeće poginulim hrvatskim braniteljima /PHOTO/

1558
0
Podijeli objavu

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja predstavnici Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, djeca poginulih hrvatskih branitelja, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Općine Cernik, Policijske uprave brodsko-posavske, Javne vatrogasne postrojbe, te predstavnici javnih ustanova, civilnog društva i novogradiških javnih tvrtki položili su vijence i zapalili svijeće kod glavnog spomenika poginulim hrvatski braniteljima i kod biste prvom hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U ime grada počast su odali zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić, Ivana Trupina i koordinator braniteljskih udruga Vlatko Greiner. Ispred županije, žrtvama se poklonio Željko Burazović, te ispred Općine Cernik načelnik Vitomir Žakić.

Polaganju je nazočio i saborski zastupnik Davor Vlaović.

Odana je počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, a potom i svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja” u kojoj su oslobođena okupirana područja, u akciji koja je značila kraj rata i bila početak novog razdoblja u povijesti domovine nam Hrvatske.

  • Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljeno je u Cerniku i na Strmcu pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Cernik Nositelj organizacije je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška. Sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje bila je u župnoj crkvi s. Petra Apostola, a na izletištu Strmac u održan je prigodan kulturno-umjetnički program, domjenak i druženje.
  • Da podsjetimo. VRO „OLUJA“Kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, spomen i zahvalu svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj i Kninu koji je na taj dan oslobodila Hrvatska vojska u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“.
  • Oluja“ je bila veličanstvena vojno-redarstvena operacija koja je donijela dugo očekivani mir našoj Domovini i simbol je pobjede u Domovinskom ratu.
    Jedan je to od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada je blistavom vojnom pobjedom oslobođeno okupirano područje i okrunjena borba za slobodu i neovisnost Domovine nam Hrvatske koja je započela novo, mirnodopsko razdoblje i demokratski razvoj našeg društvu.