Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti OBUSTAVA JAVNOG PRIJEVOZA ZBOG NEPRIDRŽAVANJA DOSADAŠNJIH MJERA

OBUSTAVA JAVNOG PRIJEVOZA ZBOG NEPRIDRŽAVANJA DOSADAŠNJIH MJERA

854
0
Podijeli objavu

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 20. ožujka 2020. godine donio je Odluku o privremenoj obustavi javnoga prometa s obzirom na rizik prijenosa bolesti koronavirusa (COVID-19) prilikom korištenja javnoga prijevoza.
Ovom Odlukom obustavlja se javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem (izuzev autotaksi prijevoza) i međunarodnom cestovnom prometu, a obustavljen je i javni prijevoz osoba u željezničkom prometu te tramvajski i drugi javnogradski promet.

U skladu s Odlukom privremeno se zatvaraju i svi željeznički i autobusni kolodvori.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja u trajanju od 30 dana, a primjenjuje se od 22. ožujka 2020. godine.

Dana 21. ožujka 2020. godine Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je i Odluku o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu koja stupa na snagu danom njezina donošenja.

Izvor: bpz.hr

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je za novu tv objasnio je kako će funkcionirati javni prijevoz te da će u autobuse moći samo oni koji rade u službama koje se neophodne.

To su sve hitne službe, zdravstveno osoblje, ali i oni koji rade u prodavaonicama.

Od sutra se dijele iskaznice onima koji će imati pravo na javni prijevoz.

“Građani koji nisu dio ovih službi, više ne mogu računati na javni gradski prijevoz”, rekao je Božinović. Kazao je da je prvi dio iskaznica već napravljen i sutra će ih početi dijeliti. Bez iskaznica ti ljudi neće moći u gradske autobuse.

Na pitanje što je s onima koji žive u jednom gradu, a u drugom imaju, primjerice, bolesne roditelje, Božinović je rekao: – “Ukinuli smo međugradske linije. Bitno je da se što više izoliramo. Svi ti kontakti se moraju svesti na najmanju moguću mjeru. Svi osim onih koji moraju otići u nabavku, odnosno na posao i vratit se doma. To će posebno vrijediti naročito za starije ljude.”

Izvor: dnevnik.hr