Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti PU BPŽ: Od 1072 osobe u samoizolaciji, 14 prekršilo propisane mjere –...

PU BPŽ: Od 1072 osobe u samoizolaciji, 14 prekršilo propisane mjere – Slijede kazne

1518
0
Podijeli objavu

Načelnik PU Brodsko-posavske Antun Valić priopćio je kako PU Brodsko-posavska nadzire osobe kojima je određena mjera samoizolacije od strane sanitarnih inspektora, granične policije kao i izdvojenih ambulanti domova zdravlja za COVID-19 te liječnika obiteljske medicine.

Po podacima PU Brodsko-posavske trenutno su 1072 osobe pod mjerom samoizolacije. U protekala 24 sata evidentirano je 11 dojava o kršenju ovih mjera, a izlaskom na teren utvrđeno je kako su 2 osobe prekršile propisanu mjeru samoizolacije.

Od prošle subote zaprimljeno je 68 dojava, provjerene su 73 osobe i utvrđeno je kako 14 osoba NIJE poštivalo propisanu mjeru dok ostalih 59 jesu. Policijska uprava Brodsko-posavska nadzire i provođenje donesenih odluka i zabrana.

Zaprimljeno je nekoliko dojava o kršenju zabrane rada ugostiteljskih objekata i okupljanja većeg broja građana na izletištu „Poloj” obilaskom javnih mjesta utvrđeno je da se građani dosta dobro pridržavaju mjera i naputaka te shodno tom nije ni bilo postupanja. Policijska uprava nadzire tranzitni promet preko graničnog prijelaza i karantenu za vozače teretnih vozila.

Izvor: bpz.hr, Foto – sb tv