Naslovnica PROSVJETA Elektro-tehnička i ekonomska škola NOVOGRADIŠKI MATURANTI QUADRILLOM I NORIJADOM OPROSTILI SE OD SREDNJE ŠKOLE /PHOTO/

NOVOGRADIŠKI MATURANTI QUADRILLOM I NORIJADOM OPROSTILI SE OD SREDNJE ŠKOLE /PHOTO/

1954
0
Podijeli objavu

Popuštanjem epidemioloških mjera zbog korona virusa maturanti novogradiških srednjih škola proslaviti su jučer tradicionalnom norijadom i quadrillom kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Kao i obično, u tim posebnim sentimentalnim ternutcima opraštaju se od svojih razrednika, profesora i jedne epohe svog života. Neke će put odvesti u različitim smijerovima, stoga je također i emotivan trenutak svakog srednjoškolca oprostiti se od školskog društva, a nastavkom daljnjeg školovanja i voljenog grada.

Mnogi kažu da je srednjoškolsko doba najsretnije u životu svakog mladog čovjeka. Tada se stječu doživotna prijateljstva ali mnogi, nakon nekog vremena, izgube kontakte zbog školovanja u drugim gradovima i budućeg radnog mjesta.

Puno njih će otići na viša školovanja, neki će odmah krenuti u potragu za poslom, a nažalost, mnogi će se vjerojatno odlučiti i napustiti grad i Hrvatsku i svoju egzistenciju potražiti u tuđini. No, vrijeme će pokazati.

Plešući tradicionalnu quadrillu na središnjem gradskom trgu, 273 maturanata novogradiške Gimnazije, Industrijsko-obrtničke i Elektrotehničke i ekonomske škole svečano su obilježili norijadu. Nakon plesa, kojega su pratili brojni ponosni roditelji i rodbina, profesori i ravnatelji druženje su do večernjih sati nastavili na ljetnoj pozornici.

Trinaetoj norijadi nazočio je i gradonačelnik Vinko Grgić obrativši se prigodnim riječima i zaželivši im sretnu budućnost.

Također, prisutni su bili i ravnateljica Gimnazije prof. Ljiljana Ptačnik, pedagoginja Elektrotehničke i ekonomske škole prof. Mira Linjaković i prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole, koji se ove godine također oprašta sa školom i odlazi u mirovinu.

Novogradiške srednje škole i ove su godine ispratile još jednu generaciju svojih učenika u, nadajmo se, bolju budućnost.

Onima koji upisuju fakultete slijede pripreme i upisi, no ipak, većini se smiješi uzbudljivo ljeto koje će iskoristiti družeći se upravo i sa prijateljima iz školskih klupa.