Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti TRI NOVE POZITIVNE OSOBE NA KORONAVIRUS U ŽUPANIJI

TRI NOVE POZITIVNE OSOBE NA KORONAVIRUS U ŽUPANIJI

836
0
Podijeli objavu

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri (3) nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 163. Aktivnih slučajeva je 13 od čega su 3 osobe hospitalizirane (isto stanje kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 48 osoba (1 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Sukladno zamolbi epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije obavještava i moli građane koji su dana 29. srpnja 2020. godine (srijeda) bili na misnom slavlju u 18,30 sati u Crkvi Presvetog Trojstva (Velika crkva), da se u narednih 14 dana iz mjere predostrožnosti ponašaju odgovorno, minimiziraju kretanje i veća druženja s drugim osobama te da se, ukoliko osjete bilo kakve respiratorne simptome, odmah jave svom obiteljskom liječniku.   

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.