Naslovnica GRAD SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – AKTUALNI SAT U “(NE)REVIJALNOM” TONU /VIDEO/

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA – AKTUALNI SAT U “(NE)REVIJALNOM” TONU /VIDEO/

1056
0
Podijeli objavu
Photo: Ilustracija / novagradiska.hr

U četvrtak održana Sjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška održana je prvi put bez gradonačelnika Vinka Grgića, koji je 22. listopada podnio ostavku zbog afere Janaf.

Time je Borislavu Vidošiću ovo bilo prvi puta da se na Gradskom vijeću našao u ulozi gradonačelnika Nove Gradiške.

Novinari zbog epidemioloških razloga mogli samo fotografirati uoči aktualnog sata, pa vam stoga donosimo VIDEO istog.

Za nekog je sjednica prošla u “revijalnom” tonu, no koliko god je aktualni sat trajao kraće nego uobičajeno naslučuju se trzavice između većine (SDP) i oporbe (HDZ), ali i na (ko)relaciji između predsjednice Gradskog vijeća dr. Ljepše Rakas – Vujčić (SDP) i gradonačelnika Borislava Vidošića (SDP) – /isječak sa kraja aktualnog sata/.

Je li počela izborna kampanja i što su nam na istoj sjednici vijećnici prešutili vrijeme će pokazati, a kako smo svjedoci izvanrednih događanja u poslijednje vrijeme, moguće su svakakve promjene, posebice iz razloga što se bliže lokalni izbori. No, o svemu ćemo vas na vrijeme informirati.

Na sjednici nije sudjelovao Željko Bigović, dok je vijećnik Igor Babić na sjednici sudjelovao preko video streama.

Bilo je spomena i o, sad već bivšem, gradonačelniku Vinku Grgiću, te se pitalo koliku će štetu grad imati zbog afere Janaf.

Postavljala su uobičajena vijećnička pitanja vezana za komunalnu infrastrukturu, izgradnju gradskih bazena i kreditnom zaduživanje grada, stanju u NK „Sloga“, nadstrešnici na gradskom groblju i vremenu ukopa pokojnika, radu gradskog Stožera CZ, pozajmici Industrijskog parka od tvrtke Odlagalište, održavanje sjednica Gradskog vijeća pod epidemiološkim mjerama i kako neki vijećnici još nisu dobili odgovor na svoja pitanja u pisanom obliku još od prošle 23. sjednice.

Vijećnici su raspravljali o ukupno 14 točaka dnevnog reda. Uz polugodišnji izvještaj o izvršenju, izmjenama i dopunama Proračuna za 2020. godinu, vijećnici su raspravljalo o prijedlozima i izmjenama i dopunama programa rada za 2020. godinu, izvješćima i radu Dječjeg vrtića Nova Gradiška i gradskih tvrtki, te davanju suglasnosti na opće uvjete komunalnih usluga, parkiranja i ukopa pokojnika, koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika, prodaji nekretnina u vlasništvu Grada i imenovanju ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković.

  • DETALJE SA SJEDNICE POGLEDAJTE I POSLUŠAJTE U VIDEO ZAPISU SA AKTUALNOG SATA: