Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti PCR UREĐAJ U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI – ŽUPANIJA ODOBRILA SREDSTVA ZA BRŽE TESTIRANJE...

PCR UREĐAJ U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI – ŽUPANIJA ODOBRILA SREDSTVA ZA BRŽE TESTIRANJE NA KORONAVIRUS

1423
0
Podijeli objavu

Dr. Josip Kolidzej, ravnatelj novogradiške Opće bolnice Nova Gradiška, nazočio je u ponedjeljak na konferenciji Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije na kojoj su izneseni najnoviji epidemiološki podaci kao i mjere koje se poduzimaju s ciljem suzbijanja širenja zaraze virusa SARS-CoV2.

Kazao je kako je u toj bolnici s današnjim danom hospitalizirano 18 COVID pozitivnih pacijenata, a svakodnevno se uzima stotinjak briseva. Poput brodske bolnice i u novogradiškoj su reorganizirani pojedini odjeli i način rada.

Tako je u prostoru bivše psihijatrije, odnosno, palijativne skrbi uspostavljen COViD odjel gdje se zaprimaju pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Četiri djelatnika novogradiške bolnice su pozitivna na virus COVID19, dok je njih 8 u samoizolaciji, tako da je epidemiološka slika još uvijek pozitivna.

Zahvaljujući Brodsko-posavskoj županiji i zalaganju župana Danijela Marušića odobrena su sredstva za kupnju PCR uređaja koji bi uskoro trebao početi s radom te će s testiranja moći vršiti i u Novoj Gradiški što će dodatno ubrzati proces detekcije zaraženih garđana sa prostoru Grada Nova Gradiška i okolnih općina.