Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti DAN GRADA OBILJEŽEN POLAGANJEM VIJENACA i PALJENJEM SVIJEĆA POGINULIM BRANITELJIMA i DR....

DAN GRADA OBILJEŽEN POLAGANJEM VIJENACA i PALJENJEM SVIJEĆA POGINULIM BRANITELJIMA i DR. FRANJI TUĐMANU /VIDEO + PHOTO/

976
0
Podijeli objavu

272. godišnjica Dana grada Nova Gradiška i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene djevice Marije obilježen je i ove godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. Počast je odana i prvom hrvatskom predsjedniku Dr. Franji Tuđmanu.

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom i mjera suzbijanja istoga, ove godine za Dan grada izostaju brojne tradicionalne manifestacije, pa je samim time i odgođena svečana sjednica Gradskog vijeća u Domu kulture.

Na današnjem odavanju pijeteta žrtvama Domovinskog rata bilo je zaista malo prisutnih građana, odnosno nazočili su samo predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu s županom Danijelom Marušićem, predstavnici odlučne i izvršne vlasti Grada Nova Gradiška na čelu s zamjenicima gradonačelnika Borislavom Vidošićem i Ivanom Trupinom, te predsjednicom Gradskog vijeća Dr. Ljepšom-Rakas Vujčić.

Događaju su se pridružili i članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja i predstavnici Udruge veterana 3. gardijske brigade “Kune”.

Predsjednica Kluba braniteljica Brodsko-posavske županije Marija Španović, u nedostatku nedavno preminulog župnika, prisutnima se obratila prigodnim riječima uoči minute šutnje za sve poginule i umrle branitelje i Dr. Franju Tuđmana.

  • ČESTITKE ŽUPANA, ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA I PREDSJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA POGLEDAJTE U SLIJEDEĆIM VIDEO SNIMKAMA:
Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije
Borislav Vidošić, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Nova Gradiška
Dr. Ljepša Rakas-Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška