Naslovnica KOLUMNE #PROKNJIŽI ME by Mirela Relković COVIDU, NE MOŽEŠ TI NAMA ODNIJETI POSAO, TU IPAK NEĆEŠ BITI GLAVNI!...

COVIDU, NE MOŽEŠ TI NAMA ODNIJETI POSAO, TU IPAK NEĆEŠ BITI GLAVNI! ŽIVOTE NE DIRAJ!

930
0
Podijeli objavu

Tako je, sveprisutan je virus za kojeg ne znamo više što nam donosi, a što uzima. Znamo da nam ovaj virus pokazuje svoju nadmoć nad svime – osobito nad ljudskim životima.

Nije niti to upitno – zadnjih desetak dana sam vidjela toliko osmrtnica u mojoj sredini, da je to ipak zastrašujuće, a koliko vidim, i novinski članci prepuni su obavijesti o smrti nekih javno poznatih osoba. Naravno, nisu svi okončali život zbog virusa – to nitko niti ne tvrdi, ali sigurno da je smrtnost povećana, što god tko mislio o tome.

Umiru i poslovi – održavaju se trenutno, samo zbog nekih zaliha koje su uspjeli sačuvati (ako su) i od mjera koje su na snazi. Ne mogu reći da su poduzetnici klonuli duhom, ali da se vidi zastoj u svemu i drugačiji pogled, nego u proljetnom zastoju, vidi se. Niti kod mene nije bolje – čujte administracije ne nedostaje. Količina obrađene dokumentacije sve je veća, jer pojavom Covida-19, dobili smo kao poduzetnici ali i kao knjigovodstveni uredi – puno novih obaveza koje do sada nisu bile niti zamislive.

Pa je tako trenutna situacija takva – u izolacijama imam uvijek par radnika, a nas par se uspješno prilagođava radu. Klijenti u ured dolaze minimalno, primopredaja dokumentacije se odvija putem prozorčića, maske su normalna pojava, a obrada je još veća – s toga ne gubimo vrijeme nego predano i fokusirano na svakog klijenta, nastojimo pregledati i sljedeće:

  • Obraditi dokumentaciju iz prethodnog mjeseca – kako bi obračunali plaće, obračunali Božićnice i razne prigodne nagrade (svi moji klijenti su našli način i sredstva da nagrade radnike, unatoč svemu); obračunali godišnje obračune poreza, obračunali PDV – kako bi ga predali do 20-tog u mjesecu, ali i pogledali rezultate godine, ove lude 2020., kako bi na vrijeme mogli optimizirati porezne obveze.
  • Nazvati kolege koji su na bolovanju – provjeriti da li im što treba – jer ruku na srce, kada ste bolesni nije vam niti za raditi, pa neka je i od kuće – bolovanje je bolovanje.
  • Nazvati obitelj klijenta koji je u bolnici i prima kisik, pronaći prave riječi za umirenje i poslati poruku podrške
  • Priključiti se, iako i telefonski nekoj od humanitarnih akcija
  • Dogovoriti nove poslove za 2021. – planirati rast svoje tvrtke s Covidom je itekako moguće!
  • Dobro se organizirati i o umoru ne razmišljati kao negativnoj strani ovakve priče nego shvatiti da u danu postoji 86.400 sekunde – i na nama je kako ćemo ih iskoristiti.
  • Moj tim je jako dobar tim, a stremi ka tome da bude svakim danom još bolji.
  • Ima još – ali to bi Vam rekli osobno, telefonski ili mailom.

Covidu – ne možeš ti nama odnijeti posao – tu ipak nećeš biti glavni! Živote ne diraj!

Mirela Relković #ProknjižiMe