Naslovnica C'EST LA VIE DARIO MARENIĆ GOSTOVAO U EMISIJI NA TEMU GOSPODARSKE OBNOVE BANOVINE /VIDEO/

DARIO MARENIĆ GOSTOVAO U EMISIJI NA TEMU GOSPODARSKE OBNOVE BANOVINE /VIDEO/

1174
0
Podijeli objavu

Dario Marenić, osnivač i suvlasnik Elda d.o.o. iz Nove Gradiške gostovao je u specijaliziranoj emisiji Zov domovine special – “Gospodarska obnova Banovine” na mediju Online LIVE TV Croatia.

Urednica i voditeljica emisije Anita Prka Đurašić upitala je gosta koja je njegova vizija obnove potresom devastirane Banovine iz perspektive iskusnog poduzetnika.

Marenić je na početku istaknuo važnost cjelogodišnje kontinentalnog turizma koji bi se oslanjao na odmor u tradicionalnim posavskim drvenim kućama, a time vidi i napredak drvne industrije toga kraja.

“Jedan korak unaprijed”, poduzetničko je pravilo kojim se Dario Marenić nahodi u poslu.

Treba iskoristiti nacionalno bogatstvo poput drveta, te treba pomoći drvnoj industriji u Banovini novim tehnologijama da bi iste tvrtke generirale obnovu, zapošljavanje i perspektivu, te sprečavanje mlađih generacijama da odlaze.

Također je nužan specifični zakon prema Banovini vezano za stopu poreza radi poticanja i sanacije, te na taj način dovesti i nove investitore. – navodi Marenić.

U emisiji je naglašena i tehnička edukacija u školama koja je potrebita od osnovnih znanja, pa visokointelektualnih vještina i inovativnosti, da se učenici angažiraju na konkretnim projektima koji nedostaju u Hrvatskoj.

Imamo sistemski problem neprepoznavanja talenata u školstvu. To nije stimulirajuće za buduće hrvatske inovatore i znanstvenike.

Pragmatično gledano, Marenić također ističe da bi se ideje trebale generirati za jednim okrugli stolom na kojem bi bili okupljeni poduzetnici i stručnjaci iz raznih poduzetničkih sfera.

“Na taj način bi se sigurno našla razna rješenja za sanaciju, ulagače, i savjetodavne aparate. To vrijedi za cijeli Hrvatsku.

Ideja je ta koja generira novu vrijednost“. – ističe Dario Marenić.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE U VIDEO PRILOGU: