Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti 44 NOVOZARAŽENE OSOBE PROTEKLI VIKEND – DANAS TROJE

44 NOVOZARAŽENE OSOBE PROTEKLI VIKEND – DANAS TROJE

813
0
Podijeli objavu

13.3.2021. -19 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BPŽ, DVIJE OSOBE PREMINULE

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 19 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Gradovi Slavonski Brod i Nova Gradiška (po 4), općine Cernik, Davor, Staro Petrovo Selo i Vrbje (po 2) te općine Nova Kapela, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.634, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 128 na 120.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 73, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 181.  

U zadnja 24 sata preminula su dvije osobe u Općoj bolnici Nova Gradiška (M – 1940. i M – 1945.). 

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 158. Hospitalizirane su ukupno 43 osobe (isto kao i prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 23 osobe. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 650 osoba (83 osobe više nego prethodni dan). 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

14.3.2021.- 25 NOVIH POZITIVNIH OSOBA U BPŽ, JEDNA OSOBA PREMINULA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 25 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

Grad Slavonski Brod (7), grad Nova Gradiška i općina Rešetari (po 5), općina Staro Petrovo Selo (3), općine Dragalić i Vrbje (po 2) te općina Okučani (1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.659, dok je broj aktivnih slučajeva povećan sa 120 na 124.

U tjednu na izmaku evidentirano je ukupno 115 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (134) od 14 %.

Nakon dva uzastopna tjedna u drugoj polovici veljače s porastom broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini, u prva dva tjedna ožujka zabilježeno je smanjenje tjednog broja novih zaraženih osoba.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 83, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 179.  

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1937.). 

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 158. 

Hospitalizirano je ukupno 49 osoba (6 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 20 osoba, a u novogradiškoj bolnici 29 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 595 osoba (55 osoba manje nego prethodni dan). 

15.3.2021. – TRI NOVE POZITIVNE OSOBE U BPŽ, JEDNA OSOBA PREMINULA

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 3 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Sve tri zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.662, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 124 na 110.

Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 82, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 179.

U zadnja 24 sata preminula je jedna osoba u Općoj bolnici Nova Gradiška (M – 1959.). 

Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 160. 

Hospitalizirano je ukupno 48 osoba (1 osoba manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 21 osoba, a u novogradiškoj bolnici 27 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 543 osobe (52 osobe manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 197 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima koji se bave ugostiteljstvom, trgovinom i drugim uslužnim djelatnostima. Kod 20 gospodarskih subjekata (15 caffe barova, 3 pekarnice i 2 trgovine) evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te su im izrečena upozorenja radi pridržavanja istih. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije