Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti SLIJEDI MODERNIZACIJA OPERACIJSKIH SALA U OPĆOJ BOLNICI NOVA GRADIŠKA

SLIJEDI MODERNIZACIJA OPERACIJSKIH SALA U OPĆOJ BOLNICI NOVA GRADIŠKA

749
0
Podijeli objavu

Kao što smo izvijestili, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u ponedjeljak je uručilo 30 ugovora jedinicama lokalne samouprave, odnosno 26 općina Brodsko-posavske županije, Gradu Novoj Gradiški i Brodsko-posavskoj županiji.

Drugi projekt za koji je s Ministarstvom Brodsko-posavska županija potpisala ugovor je “Modernizacija operacijskih sala u Općoj bolnici Nova Gradiška” vrijedan 450 000,00 kn.

Ovim projektom koji je kandidiran prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. god. planira se preurediti i modernizirati sadašnji prostor, a sve u skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Pravilnika o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti. Modernizacija će se provesti demontažom i rušenjem starog i dotrajalog materijala koji uključuje vrata, podove i instalacije, rekonstrukcijom  postojećeg prostora kao i modernizacijom opreme operacijskih sala.

Uz sva dosadašnja ulaganja u približnom iznosu od 80 milijuna kuna u novogradišku Bolnicu, ovaj projekt dodatno će osnažiti njenu ulogu, ali i cjelokupnog zdravstvenog sustava Brodsko-posavske županije s ciljem pružanja kvalitetne i moderne usluge pacijentima.

Izvor: bpz.hr