Naslovnica CRNA KRONIKA TIJEKOM VIKENDA ZABILJEŽENO NEKOLIKO PROMETNIH NESREĆA – U STAROM PETROVOM SELU TEŠKO...

TIJEKOM VIKENDA ZABILJEŽENO NEKOLIKO PROMETNIH NESREĆA – U STAROM PETROVOM SELU TEŠKO OZLIJEĐEN MOTOCIKLIST

344
0
Podijeli objavu

Tijekom vikenda je zabilježeno nekoliko prometnih nesreća

Dana 11. rujna, u 9.20 sati, na kolniku Županijske ceste kod Sičica, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo jer je 75-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu prometnu traku, sletio sa kolnika, udarivši u stablo.

U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv 75-godišnjaka podnose obavezni prekršajni nalog.

Istog dana oko 14 sati, policija je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u Gromačniku u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede. Policijski službenici Postaje prometne policije su očevidom utvrdili da je 69-godišnjak upravljao biciklom i uslijed alkoholiziranosti od 1,70 promila izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći, 69-godišnji vozač bicikla je zadobio lakše tjelesne ozljede, a liječnička pomoć mu je ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu. Prilikom pružanja pomoći, alkoholizirani počinitelj je vikom i galamom narušavao javni red i mir. Policijski službenici dostavljaju odgovarajuća pismena mjerodavnom sudu u Slavonskom Brodu.

U Starom Petrovom selu, u Frankopanskoj ulici, istog dana (11. rujna), u 18.40 sati, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom. Policijski službenici su očevidom utvrdili, da je do prometne nesreće došlo jer je 56-godišnjak, upravljajući neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorom (vozeći pritom na blatobranu 51-godišnjaka), skrenuo ulijevo prema poljskom putu, ne vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu.

U tom trenutku 35-godišnji motociklist je upravljajući nepropisnom brzinom te pod utjecajem alkohola (0,98 promila), udario u stražnji dio traktora.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen motociklist, koji je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv vozača traktora i motocikla podnose odgovarajuće prijave.