Naslovnica GRAD Gospodarstvo TVRTKA EJOT IZ ZAGREBA NOVI JE INVESTITOR U INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA

TVRTKA EJOT IZ ZAGREBA NOVI JE INVESTITOR U INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA

899
0
Podijeli objavu

Tvrtka je članica njemačke grupacije sa 3.500 zaposlenih sa preko 600 milijuna prometa godišnje. U Novoj Gradiški će proizvoditi plastične profile za građevinski sektor, a  proizvodnja je namijenjena europskom tržištu 

Autor teksta: Franjo Samardžić

Foto: IPNG Facebook  

U nazočnosti Mladena Mikolčevića, direktora  Industrijskog parka Nova Gradiška i Dinke Matijević, predsjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Vinko Grgić u ime Grada Nova Gradiška i Miomir Matanović, direktor tvrtke EJOT Spojna Tehnika d.o.o Zagreb potpisali su danas ugovor o kupnji 78.000 kvadratnih metara zemljišta u novogradiškoj Industrijskoj zoni. Tvrtka je članica njemačke grupacije sa 3.500 zaposlenih i godišnjim prometom od 600 milijuna eura.  

  • “Prije otprilike mjesec dana raspisali smo natječaj za prodaju zemljišta i ovo je prvi od  ugovora koji će se uskoro potpisati čemu se mi u gradskoj upravi veselimo. Ovo je ozbiljna investicija koja će biti još jedan doprinos zapošljavanju  u Novoj Gradiški  u kojoj  broj zaposlenih stalno raste,  a opada broj nezaposlenih. Tom trendu će doprinijeti i zapošljavanje u novoj tvornici.” – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić,  dodajući da je velika zainteresiranost investitora za investiranje u Industrijski park i zahvalio se Mladenu Mikolčeviću koji je, kako je kazao,  dolaskom u Industrijski park ubrzao mnoge aktivnosti.

Naša tvrtka je članica njemačke grupacije sa 3.500 zaposlenih sa preko 600 milijuna eura prometa. U Novoj Gradiški planiramo napraviti proizvodni pogon za proizvodnju plastičnih profila za građevinarstvo  i građevinski sektor kojeg pokrivamo u čitavoj Europi. Tržište je osigurano i 95 posto proizvodnje u Novoj Gradiški će biti plasirano na tržište Europske unije.

 U prvom trenutku imat ćemo 120 zaposlenih  sa tendencijom otvaranjem novih pogona i  dodatnim zapošljavanjem,  tako da planiramo  zaposliti 200, a možda i više djelatnika.

  • Potpisivanje ovog ugovora je prvi korak i mi odmah krećemo sa  ishođenjem dozvola i planiramo sredinom  sljedeće godine  početi s proizvodnjom. Planiramo sa izgradnjom početi što prije, a to je lipanj, i završiti radove u roku od 12 mjeseci i u lipnju 2023. godine pokrenuti proizvodnju. Prva zapošljavanje će biti tijekom ove godine i prvi  zaposlenici ići će na obuku u naš pogon u Litvi gdje će  se u roku od  4 do 6 mjeseci naučiti raditi na strojevima. 
  • Nismo imali dilema  jer se Industrijski park Nova Gradiška pokazao kao najkonkurentniji. Osim dobre lokacije i prometne povezanosti spremnost lokalne samouprave da nam pomogne u rješavanju svih mogućih problema  bila je  presudna da vrlo brzo donesemo odluku jer smo uvidjeli da imamo pouzdanog partnera u Gradu  Nova Gradiška, a uz to je Industrijska zona opremljena sa svim što je  potrebno u budućnosti za razvoj naših aktivnosti. To su bili razlozi da se brzo odlučimo za Novu Gradišku uz  lokacije u Rumunjskoj,  Turskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Italiji”. – kazao je Miomir Matanović

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazili su Dinka Matijević, predsjednica Gradskog vijeća i Mladen Mikolčević, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška naglasivši kako je potpisivanje ugovora  velik događaj za Novu Gradišku i zahvalili  investitoru što je odabrao Industrijski park Nova Gradiška. Obećali su da će gradska uprava i  Industrijski park  na raspolaganje staviti  sve svoje resurse kako bi se  investicija realizirala u planiranom roku.  Mladen Mokolčević je najavio skoro potpisivanje novih ugovora sa investitorima koji su u Industrijskom park našli svoj interes na zadovoljstvo građana Nove Gradiške i okolice.