Naslovnica OPĆINE Davor GD CRVENOG KRIŽA – ZAVRŠEN PROGRAM “ZAŽELI“ ZAPOŠLJAVANJA ŽRNA – FAZA II”

GD CRVENOG KRIŽA – ZAVRŠEN PROGRAM “ZAŽELI“ ZAPOŠLJAVANJA ŽRNA – FAZA II”

610
0
Podijeli objavu

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška, kao nositelj projekta, danas je održalo  završnu konferenciju  program “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena-faza II u općinama Davor, Vrbje i Dragalić”.

Organizatori projekta i predstavnici Općina, a posebno žene koje su radile  na projektu, nisu krili zadovoljstvo zbog  uspješno realiziranog projekta koji je trajao 18 mjeseci u razdoblju od 4. rujna 2020. godine do 4. ožujka 2022. godine, kada će se projekt i administrativno zaključiti. 

Program je proveden unutar operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Uz partnere Općine Davor, Vrbje i Dragalić partneri u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška

Dario Pauković, voditelj projekta  i ravnatelj Gradskog društva CK Nova Gradiška i Franjo Pavlović, bivši ravnatelj koji je projekt vodio do odlaska u mirovinu, te predstavnici Općina Davor, Vrbje i Dragalić istaknuli su velik doprinos koji je projekt imao na zapošljavanje teško zapošljivih žena, a posebno imao utjecaj na život starih i nemoćnih ljudi o kojima su žene skrbile. 

Kako ističe Dario Puković, mnogim osobama je vraćeno samopoštovanje i samopouzdanje jer program nije bio samo materijalni već i ljudski. 

   Vrijednost projekta je 4.998.040,00 kuna. 

Bilo je 12 mjeseci zaposleno 60 žena gerentodomaćica i dvije  koordinatorice projekta Kristina Arić i Marta Matošević. Odradile su preko 119.000 radnih aktivnosti. Skrbile su za 360 korisnika, starih i nemoćnih osoba sa područja te tri općine kojima je u sklopu projekta bilo osigurano  4.176 paketa higijenskih potrepština.  

Treba dodati da je ovaj projekt bio  nastavak prve faze koja je završila 2020. godine.