Naslovnica NAJAVE “ŽENIJALNI DANI ” I OVE GODINE U DOMU KULTURE

“ŽENIJALNI DANI ” I OVE GODINE U DOMU KULTURE

174
0
Podijeli objavu

Iz Pučkog otvorenog učilišta s veseljem objavljuju kako su se i ove godine pridružili programu Ženijalni dani.

Filmskim programom “Ženijalni dani” Kino mreža od 8. do 13. ožujka osmi put za redom slavi snagu i moć žena, s četiri filma koji će se prikazivati u 25 kina diljem Hrvatske.

U programu su nagrađivana ostvarenja o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu, a ove godine održava se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj.

Obiteljska drama “Mala mama“ nagrađivane francuske redateljice, feminističke ikone Céline Sciamme svojevrsna je bajka o osmogodišnjoj Nelly koja nakon gubitka voljene bake odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva.

Dok roditelji uređuju kuću, Nelly istražuje okolnu šumu gdje je njezina mama Marion gradila kućicu na drvetu kad je bila mala te lutajući šumom, istražuje i uređuje prošlost svoje obitelji, u čemu joj pomaže djevojčica njezinih godina koja se zove isto kao i Nellyna majka – Marion.

U programu je i dokumentarac “Kuća male zvijezde“ Slađane Lučić, “duboko motivirajuća priča u kojoj osobni rast ima centralnu poziciju”, obavijen sportskim usponima i padovima žene koja je uspjela u mnogočemu većem od samog sporta i koja danas pozitivno utječe na zajednicu u kojoj živi.

To je priča o životu Nudžejme Softić, lektorice na sarajevskoj Al Jaazeri Balkans, koja je dokazala da je u životu moguće biti tko želiš, postati bolji čovjek, pobijediti vlastite strahove i predrasude, pa čak i okolinu koja te ne podržava, napominje se u najavi.

Program Ženijalni dani održava se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.
Ulaz je slobodan!

Termini projekcija:
SRIJEDA, 9. 3. u 16:30 – Mala mama
SUBOTA, 12. 3. u 19:30 – Kuća male zvijezde