Naslovnica NAJAVE “COMMI BALDE” I KAIRA KELA DONOSE u PETAK AFRIČKI RITAM U GRADSKI...

“COMMI BALDE” I KAIRA KELA DONOSE u PETAK AFRIČKI RITAM U GRADSKI PARK

457
0
Podijeli objavu

Dragi posjetitelji, u petak, 17. 6. s početkom u 21:00 sati u Gradskom parku nastupaju Commi Balde i Kaira Kela. Koncert je dio manifestacije „Petkom u 9“ koji za vas organizira POU „Matija Antun Relković uz suorganizatore Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica Grada Nove Gradiške.

Dašak zapadne Afrike, izvornog zapadnoafričkog pjevanja i afro ritma donosi ovaj mladi talentirani Senegalac, koji već više od 10 godina živi i radi u Zagrebu.

Commi Balde glazbenik je, tekstopisac, kantautor i iznimni perkusionist u pratnji “domaćeg”, afro groovea benda Kaira Kela. Commi je u svojoj karijeri nastupao i sa poznatim afričkim glazbenikom Seckou Keitom. Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme na Mandinka jeziku zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i “nabrijane” zapadnjačkim glazbenim stilovima. Commi također održava radionice iz djembe a aktivno nastupa i sa sastavom SoulBeat (Ivana Galic & SoulBeat).

Ono po čemu su Commi Balde i Kaira Kela Band posebni i zbog čega su svugdje iznimno dobro prihvaćeni su veseli ritmovi uz koje, ako već nećete zaplesati, nećete moći odoljeti, a da barem malo ne zaklimate glavom. Jer ostati miran i ravnodušan uz njihovu svirku – jednostavno nije moguće.

pou mar