Naslovnica NAJAVE VEČERAS NE PROPUSTITE: “50 nijansi slobodnije” – Nastavak mega popularne sage u...

VEČERAS NE PROPUSTITE: “50 nijansi slobodnije” – Nastavak mega popularne sage u kinu Doma kulture

1797
0
Podijeli objavu

Dom kulture nam i večeras, pred Valentinovo, donosi pravu filmsku poslasticu. Nije važno da li ste filmofil ili vam se jednostavno sviđaju Anastasia i Mr. Grey, odnosno tematika filma, ovo je jedan od većih blockbustera godine koji je jednostavno, filmski “must have”.
Prvi dio, “Pedeset nijansi sive”, prodrmao je filmski svijet romantičnih drama s elementima trilera. Ekranizacija bestselera britanske novelistice E.L. James dovela je na filmska platna neuobičajen pogled na romantični film kakvog nismo vidjeli još od Sumrak sage. Kao u slučaju Sumraka, ovaj film vinuo je u zvijezde glavne glumce Dakotu Johnson (kćer Don Johnsona i Melanie Griffith) i Jamie Dornana
Prvi dio trilogije lagano je podsjetio, kao i puno žanrovskih filmova, na kombinaciju Afere Thomasa Crowna i klasičnih romantičnih filmova gdje su akteri romanse zagonetni playboy i “neiskvarena” djevojka. Pojavljuju se neki novi elementi veze kojoj nisu dorasli ni filmovi poput “9 i pol tjedana” kao i zaboravljeni “Boje noći”.

Film je postao toliko popularan da je dobio i parodiju od strane glumca i scenarista Marlona Wayansa pod nazivom “50 nijansi crne”.
Drugi dio, “Pedeset nijansi mračnije”, kao i većina nastavaka trilogije, malo je podbacio u usporedbi sa prvim. Možda zbog novog redatelja, Jamesa Foleya. Ali je tematski bio prekretnica koja nas vodi upravo u treći, završni dio.
Iako filmska kritika nikada nije bila blagonaklona ovoj franšizi i naravno da se ekranizacija ne može uspoređivati sa literarnim izdanjem gledatelji poslije ovih filmova sve su, samo ne ravnodušni.
“50 nijansi slobodnije” donosi ono što i očekujemo, romantiku, napetost i akciju između Anastasie i Christiana. Da li je putena Anastasia uspjela svojim “nevinim” i pozitivnim metodama zaista ukrotiti Christiana u onoj mjeri u kojoj je htjela? Da li će njihov specifičan odnos iz kojeg su ušli u vezu obavijenu ljubavlju, erotikom, međusobnim razumijevanjem i bogatstvom potrajati. Za pretpostaviti je da će treći dio gledateljima priuštiti pregršt akcije, intriga i novih opasnih okolnosti.

Stoga, ne propustite priliku i sajznajte večeras na platnu Doma kulture kakav nam vrhunac i rasplet donosi “50 nijansi slobodnije” .

Redatelj: Jamesa Foleya (“50 nijansi mračnije”, “Kuća od karata” – serija, “Savršeni stranac”)
Glavne uloge: Dakota Johnson (“Need for speed”, “Društvena mreža”) i Jamie Dornan (“Maria Antoaneta”)

GLAZBA: Danny Elfman

ŽANR: drama, romantični, triler

PRODUCENT: Dana Brunetti, Marcus Viscidi

SADRŽAJ FILMA:

Posljednji nastavak popularne trilogije donosi više eksplozivne akcije no ikad (izvan spavaće sobe)

Nakon Pedeset nijansi sive i Pedeset nijansi mračniji, Pedeset nijansi slobodniji publici donosi brojna iznenađenja. To je posljednji nastavak bestseler trilogije engleske spisateljice E. L. James koji na velike ekrane donosi filmski spektakl za kraj.

Christian Gray i Anastasia sada su sretno zaljubljen par koji je svoju vezu nedavno okrunio brakom, ali se time njihov život ni malo ne smiruje. Nakon što je Christian prihvatio poziciju predsjednika tvrtke, Anastasia se sada mora prilagođavati ne samo njegovoj posesivnoj prirodi i bračnom životu, već i muževom novom, bogatom životnom stilu. Iako je Ana od početka bila svjesna nepredvidljivosti života uz njegovih pedeset nijansi, bračni će im život donijeti više izazova no što se ikada nadala.

Zajedno imaju sve – ljubav, strast, intimu, bogatstvo, blistavu budućnost i svijet mogućnosti na dlanu. Njihov specifični odnos prepun drame, uzbuđenja i erotike, sada više nego ikad, obavija i romansa, no, uskoro će ih obaviti i splet opasnih, neželjenih okolnosti.

Ponovno pod redateljskom palicom Jamesa Foleya, te s Dakotom Johnson i Jamiejem Dornanom u glavnim ulogama, glumačkoj ekipi se pridružuje Brant Daudherty kao Anastasijin tjelohranitelj, inače publici poznat iz serije Slatke male lažljivice. Također gledamo Bellu Heathcot koja tumači Leilu Williams, Erica Johnsona kao Jacka Hydea, Arielle Kebbell kao Giau Matteo, proslavljenu pjevačicu Ritu Oru u ulozi Mie Grey i Kim Basinger.