Podijeli objavu

Uskoro će se prometovanje i parkiranje u Relkovićevoj ulici uvelike olakšati. U punom jeku su građevinski poduhvati na istočnom dijelu kolnika, zelene površine i ulaza u Dom zdravlja i Hrvatski zavod za zapošljavanje ispostava Nova Gradiška.
Postavljen je tamponski sloj i završavaju se pripremni radovi na posteljici i drenaži tako da vrlo brzo možemo očekivati i asfaltiranje. Također se dovršava se postavljanje ivičnjaka.
Ulica M.A. Relkovića trenutno je jedna od prometnijih ulica u gradu zbog izgradnje kružnog toka kod Kauflanda iz razloga što vozači često koriste prečac preko naselja Urije da bi stigli u istočni dio grada. Također je gužva i na raskrižju Tesline i Relkovićeve ulice što dovodi do malih zastoja na istom križanju. Oba projekta će se uskoro realizirati i treba malo strpljenja.
Navedena parkirališta se rade u dužini od Policijske postaje do ulaska u naselje Urije kod Društvenog doma.

Ali i dalje ostaje problematika južnog dijela ulice gdje također manjka parkirnih mjesta, posebice ispred pekara gdje vozači ostave automobile na prometnici, pa su stajanja i zaobilaženja dio svakodnevne vožnje istom ulicom.
Investitor ovih radova je Grad Nova Gradiška, a izvođač domaća građevinska tvrtka “DOLN”.
Kako je najavio gradonačelnik Vinko Grgić, ako vremenski uvjeti dozvole, radovi bi trebali biti realizirani do sredine ožujka što je uz dosadašnju dinamiku radova i realno za očekivati.