Podijeli objavu

Zbog vremenskih neprilika malo su se oduljili radovi na izgradnji kružnog toka kod Kauflanda koji su započeli 9. listopada prošle godine. Kako je predviđeno, realizacija kružnog toka trebala je biti finalizirana u roku od tri mjeseca.
Radovi su ušli u finalnu fazu. Dovršavaju se radovi na podlozi za asfalt, vodovodnoj, elektro i ostaloj infrastrukturi, te je u fazi dovršetak postavljanja ivičnjaka i ostale betonske galanterije.
Veći dio posla je obavljen, pa se uskoro može očekivati nastavak asfaltiranja.
Vrijednost radova iznosi 3,1 milijun kuna, a financiraju ga Hrvatske ceste.
Istočni dio županijske ceste (od Lidla do raskrižja) je već asfaltiran krajem prošlog mjeseca.

Kliknite na panoramsku sliku:


Navedeno raskrižje je jedno od najprometnijnih raskrižja u gradu, pa smo svjedoci laganog prometnog kolapsa koji posebno opterećuje Relkovićevu i Haulikovu ulicu, kao i prečac preko naselja Urije.
Gradonačelnik je zamolio građane i učenike Osnovne škole “Mato Lovrak” na još malo strpljenja.
Realizacija kružnog toka rezultirat će lakšim prometovanjem jer se tu sijeku gradska i županijska dionica cesta koje povezuju južni dio grada, odnosno smijer prema obilaznici za Rešetare i autocestu.

Također, dobrobit ovog projekta je postavljanje semaforske signalizacije, koja se nalazila na spomenutom raskrižju, na raskrižjima kod Fine ili Tanga, tj. na dvije žarišišne točke gdje je također promet gust i često izaziva prometne nezgode. Preporuku za odluku gdje će se postavljati semafori trebala bi dati prometna policija.