Podijeli objavu

U prostorijama Muzeja prometa i tehnike oldtimer kluba “Classic’99” Nova Gradiška održana je jučer u 11 sati 17. izvještajna svečana godišnja skupština na kojoj su predsjednik kluba Krešimir Knežević i tajnik Eugen Prpić iznijeli izvješća o radu kluba za 2017. godinu, financijsko izvješće, rad Muzeja Prometa i tehnike, te program rada za 2018. godinu.

Kao i proteklih godina, članovi kluba i za tekuću 2018. godinu već pripremaju slijedeće realizacije – 12. svibnja 14. izložba oldtimer vozila i stare tehnike, 7. srpnja 18. Međunarodni oldtimer susret i 14. rujna jubilarni 10. susret ljubitelja starih bicikala. Inače, Oldtimer club “Classic’99” Nova Gradiška, iako se nalazi u malom gradu, jedan je od najaktivnijih i najjačih oltimer klubova u Hrvatskoj,

Također, uz navedene manifestacije tokom godine klub nastavlja sa radom na Muzeju prometa i tehnike u kojemu će se također odvijati razni zanimljivi događaji. Muzej svakodnevno obogaćuje zbirku, a i postaje sve zanimljiviji posjetiteljima iz razloga što je isti jedinstveno mjesto na kojem građani i posjetitelji izvan Nove Gradiške mogu vidjeti bogatu industrijsku, prometnu i tehničku povijest Nove Gradiške koja je uvijek bila među naprednijim gradovima po tom pitanju ne samo u Hrvatskoj već i u bivšoj državi.

OTK “Classic’99” također je tradicionalno sudjelovao i u prošloj Noći muzeja gdje su njihov Muzej prometa i tehnike posjetili brojni građani.

Uz pozdravnu riječ gostiju prije domijenka dodijeljena su i priznanja za proteklu godinu.

Nagrade su pripale slijedećim članovima po slijedećim kategorijama:
Željku Despotu (Mercedes-Benz 280 ’78. godište) – Za najviše gostovanja ispred kluba i najviše prijeđenih kilometara.
Za nova vozila u klubu priznanja su uručena: 
Dr. Ivanu Bagariću (motocikl BMW R25), Marku Peši (Opel Kadett), Marijanu Paviću (Motocikl Jawa 175), Juri Tokiću (Mercedes 123), Zdravku Trusiću (moped Tomos).

Za rad u klubu zasluženo su nagrade primili Linarta Mandušić i Miro Kašljević.
Nagrada je posthumno pripala preminulom članu Šimunu Đolanu.

Kao i uvijek, skupštini su tradicionalno nazočili tradicionalno i članovi OTK “Kurbla” iz Garešnice, OTK “Peti kotač” (Našice) i OTK “Velikaš” iz Velike.
Gosti su također bili i članovi DVD-a iz Štivice i Rešetara.

Skupštini je također nazočio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška Velimir Vuković koji je prigodno pozdravio domaćine i goste, te pohvalio rad kluba.

Na skupštini ovog vrijednog kluba nije se pojavio nitko od predstavnika ni odlučne ni izvršne vlasti grada Nova Gradiška.
Dugogodišnji opstanak i rad jednog kluba u sredini kao što je Nova Gradiška svakako je trebao biti popraćen i od strane gradonačelnika ili barem jednog njegovog zamjenika, člana Gradskog vijeća, predstavnika odsjeka za društvene djelatnosti ili jednog od 5 gradonačelnikovih savjetnika. No, izostali su.