Naslovnica GRAD Radovi na kružnom toku u centru grada u punom jeku /PHOTO/

Radovi na kružnom toku u centru grada u punom jeku /PHOTO/

1395
0
Podijeli objavu

Radovi na izgradnji novog kružnog toka u centru grada započeti 4. srpnja u punom su jeku. Dinamici radova svakako su doprinijeli i dobri vremenski uvjeti i obećanje gradonačelnika da će spomenuti kružni tok biti realiziran u roku od 105 dana od početka izvođenja radova, pa je predvidivo da će ova investicija biti realizirana i prije zadanog roka.

Cilj izgradnje šestog kružnog toka na području Nove Gradiške osigurat će, prema riječima gradskih vlasti, bolju cirkulaciju prometovanja vozila, a svakako bi trebao utjacati i na sigurnost sudionika u prometu.

U tijeku su radovi na podzemnoj infrastrukturi na kojoj se prema ucrtanim planovima mijenjaju kanalizacijske cijevi, cijevi odvodnje površinskih voda, strujne instalacije itd.

Sredstva za ovu investiciju vrijednu 1,8 miijuna kuna (sa PDV-om) osigurana su od strane Hrvatskih cesta preko Županijske uprave za ceste.
Izvođač ovih, kao i ostalih radova niskogradnje na području grada Nova Gradiška, je tvrtka “PZC” iz Slavonskog Broda.

Zbog radova promet iz smjerova Ulica Karla Dieneša, Ljudevita Gaja i Trga Kralja Tomislava prema centralnom raskrižju bit će onemogućen i dalje.