Naslovnica EU UGNG: „Društvo jednakih mogućnosti“ – održana edukacija o komunikacijskim vještinama i rješavanju...

UGNG: „Društvo jednakih mogućnosti“ – održana edukacija o komunikacijskim vještinama i rješavanju sukoba

1360
0
Podijeli objavu

U sklopu projekta „Društvo jednakih mogućnosti“ jučer je, 25. rujna, održana edukacija o komunikacijskim vještinama i rješavanju sukoba za korisnike projekta te zaposlene komunikacijske posrednice. Edukaciju je održala Nikolina Jureković, stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom u ovom području. Edukacija je održana s ciljem podizanja kvalitete usluge koja se pruža korisnicima. Kako komunikacijske posrednice i korisnici razvijaju blizak odnos ovom smo edukacijom željeli produbiti komunikacijske vještine, te upoznati sudionike edukacije s vještinama nenasilnog rješavanja sukoba kako bismo prevenirali potencijalne poteškoće koje se mogu pojaviti tijekom trajanja projekta.

Na edukaciji je bilo riječi o aktivnom slušanju, neverbalnoj komunikaciji, upravljanju stresom i kontroli emocija. Sudionici edukacije su naučili kako koristiti neverbalnu komunikaciju, te se upoznali s različitim aspektima iste – od izraza lica, gesti, položaja tijela, do važnosti kontakta očima. Također, naučili su kako nastaje sukob, te kako ga analizirati i rješiti na win-win način.

Podsjetimo, ovaj je projekt odobren u sklopu otvorenog poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, raspisanog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Opći cilj projekta „Društvo jednakih mogućnosti“ je osnažiti osobe s invaliditetom za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice kroz razvoj usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika.

Ukupno trajanje projekta je 28 mjeseci, a sama provedba započela je 18. ožujka. Ukupna vrijednost projekta je 971.630,00 hrk, sa stopostotnim intenzitetom potpore.