Naslovnica EU Udruga “Studio B” održala božićni domjenak – „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu”

Udruga “Studio B” održala božićni domjenak – „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu”

1073
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, prošle su edukaciju za gerontodomaćice, nakon čega su se s prvim srpnja zaposlile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika.

Kako bi proslavili dosadašnju uspješnu provedbu projekta, kao i nadolazeće blagdane, u srijedu smo, 18. prosinca, održali božićni domjenak sa ženama zaposlenima na projektu, te članicama_članovima Izvršnog odbora Udruge.
Bila je ovo prilika da se osvrnemo na godinu koja je uskoro iza nas, a u kojoj je Udruga Studio B profesionalizirala svoj rad i započela s provedbom ovog projekta koji ima značajan pozitivan utjecaj na našu malu sredinu; kako kroz zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena, tako kroz pružanje usluge pomoći u kući onima kojima je najpotrebnija, a to su naši stariji i nemoćni sugrađani.
Predsjednica udruge iskoristila je priliku te najavila povećanje plaća od 1. siječnja za zaposlene žene, sukladno odluci Vlade o podizanju minimalne plaće, te isplatu božićnice, što je zaposlene žene naročito razveselilo. Žene zaposlene na projektu istaknule su kako im je u ovih 6 mjeseci naraslo samopouzdanje, osjećaju se korisnije i smatraju da pružaju doprinos zajednici radom na ovom projektu, te bi svakako voljele da se provedba nastavi i nakon 2021.
U gotovo pa obiteljskom ozračju domjenak smo nastavili večerom i druženjem do kasnih sati, prepričavajući razne anegdote proizašle iz provedbe projekta, te smo nazdravili godini koja je pred nama.
Na kraju, sve zaposlenice naše Udruge žele vam svima sretan Božić i veselu i uspješnu 2020. godinu!
Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.
Udruga Studio B