Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZ BPŽ – POTVRĐENA JOŠ JEDNA OBOLJELA OSOBA U ŽUPANIJI

CZ BPŽ – POTVRĐENA JOŠ JEDNA OBOLJELA OSOBA U ŽUPANIJI

873
0
Podijeli objavu

Stožer civilne zaštite RH donio je danas Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. O tome je županijski Stožer CZ, odnosno načelnik stožera Stjepn Bošnjaković izvjestio javnost putem tiskovne konferencije.

Dr. Ante Cvitković iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo BPŽ kao i ravnatelj slavonskobrodske bolnice dr. Josip Samardžić izvijestili su kako je na području Brodsko-posavske županije danas potvrđena još jedna osoba s oboljenjem od COVID-19 te ona ima blaže simptome bolesti.

Župan Danijel Marušić naglasio je kako sve žurne službe funkcioniraju, a to je sada iznimno bitno. Opetovano je pozvao građane na samokontrolu i odgovornost.

Sve odluke i mjere postupanja za građane, naglasio je Marušić, redovito se objavljuju na mrežnim stranicama Brodsko-posavske županije, ali i putem medija. Župan Marušić i načelnik županijskog Stožera CZ obrazložili su smjernice Odluke državnog stožera CZ o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Spomenuta Odluka ne odnosi se na:

  • Promet i kretanje nužno zaobskrbu navedenih područja
  • Dnevne migracije za zaposlene u službama bitnim za:: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite i dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
  • Izvješćivanje javnosti (predstavnike medija)
  • Stanovika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb
  • Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci istarijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
  • Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obavii od kuće
  • Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

Izvor: bpz.hr