Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti Priopćenje Stožera CZ RH i SVE odluke Stožera na snazi kao i...

Priopćenje Stožera CZ RH i SVE odluke Stožera na snazi kao i preporuke HZJZ

989
0
Podijeli objavu

Zagreb, 28. ožujka 2020. – Jučer je potvrđena 71 novooboljela osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 657 oboljelih osoba, a 49 osoba je ozdravilo i otpušteno iz bolnice. Dosad je pet osoba preminulo.

Apeliramo na sve naše građane da unatoč lijepom vremenu ostanu u svojim domovima i da se strogo pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje zaraze novim koronavirusom.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio DVIJE nove odluke:

Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer je objavio Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 u domovima za starije osobe i drugim ustanovama u sustavu socijalne skrbi.

Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku donijelo je Plan zbrinjavanja beskućnika u Republici Hrvatskoj i plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima 2019/2020, koji će se koristiti za vrijeme trajanja epidemije COVID-19.

Vlada Republike Hrvatske u borbi protiv novog koronavirusa pokrenula je donacijski program u kojeg se možete uključiti donacijom financijskih sredstava, medicinske ili neke druge zdravstvene opreme ili donacijom hrane i kućnih potrepština za Hrvatski Crveni križ.

Ponovno apeliramo na sve naše građane da se strogo pridržavaju preporučenih higijenskih mjera te redovito čiste prostore u kojima borave: Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.