Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZ BPŽ – POTVRĐENA JOŠ JEDNA OSOBA POZITIVNA NA KORONAVIRUS

CZ BPŽ – POTVRĐENA JOŠ JEDNA OSOBA POZITIVNA NA KORONAVIRUS

912
0
Podijeli objavu

Na tiskovnoj konferneciji Stožera civilne zaštite danas u 10 sati potvrđena je još jedna oboljela osoba od COVID-19 u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije.

Od ukupno 37 nalaza pristiglih u protekla 24 sata samo je jedan pozitivan. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije dr. Ante Cvitković kazao je kako je osoba za koju je stigao pozitivan nalaz na koronavirus bliski obiteljski kontakt otprije poznate pozitivne osobe. Riječ o osobi srednje životne dobi te je dobrog zdravstvenog stanja.

Dodao je i to da se stotinjak bliskih kontakata zaraženih osoba trenutno nalazi u samoizolaciji u kojoj je i 40 medicinskih djelatnika. Demantirao je podatak kako je je jedan oboljeli koji je bio u samoizolaciji istu kršio zbog čega je postojala sumnja da je eventualno tako mogao proširiti zarazu.

Dr. Cvitković je kazao “- Koliko je meni poznato nitko od oboljelih osoba koje su bile u samoizolaciji nije kršio tu mjeru. Inače, sada mogu reći, mi na našem području imamo dvije osobe koje su bile u avionu koji je putnike doveo s turističkog putovanja iz Turske, na kojem su bili do 16. ožujka, a u zemlju su ušli u vrijeme kada Turska nije bila na popisu zemalja iz kojih se moralo odmah ići u samoizolaciju”. – pojasnio je dr. Cvitković, napomenuvši kako je do sada na području Brodsko-posavske županije testirano 380 osoba.

Od toga je kod 11 osoba nalaz bio pozitivan, a jedna je osoba kojoj je registriran COVID-19, inače teški onkološki bolesnik, preminula. Dvije se zaražene osobe nalaze na bolničkom liječenju i trenutno su dobrog općeg stanja, dok se ostali, zbog lakšeg oblika bolesti, liječe kod kuće“. – kazao je Cvitković.

Tako je do sada na području Brodsko-posavske županije testirano je 380 osoba. Od toga je kod 11 osoba nalaz bio pozitivan, a jedna je osoba preminula.

Načelnik Stožera CZ BPŽ Stjepan Bošnjaković još jednom je podsjetio kako jučerašnjom Odlukom pekarnice više ne smiju raditi od 06- do 17 sati već kao i sve ostale trgovine od 08-17 sati. Također, s obzirom na dolazak lijepog vremena načelnik Bošnjaković apelirao je na građane da se pridržavaju propisanih mjera i naputaka o socijalnom distanciranju.

Izvor: bpz