Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti PETNAESTI DAN ZA REDOM NEMA NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI

PETNAESTI DAN ZA REDOM NEMA NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI

852
0
Podijeli objavu

Petnaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.  Do sada je ukupan brojizlječenih osoba na području županije 5. Ukupne statistike pokazuju kako je Brodsko-posavska županija i  dalje pri dnu hrvatskih županija  po broju oboljelih od COVID-19, što ukazuje da su propisane mjere polučile dobre rezultate.Sve žurne službe kao i druge institucije u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije provode svoje redovne aktivnosti sukladno novim porpisanim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera CZ

Od ponedjeljka, 27 travnja 2020.  na snazi su nove Odluke Stožera civilne zaštite RH o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine, o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama izdao je posebne naputke i preporuke koje se primjenjuju od ponedjeljka27.travnja 2020. godine zajedno s Odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije opetovano poziva i apelira na  sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike Brodsko-posavske županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama, da se propisanih odluka, mjera  Nacionalnog stožera CZ kao i preporuka HZJZ pridržavaju s ciljem sprečavanja daljenjeg širenja zaraze i što skorijeg povratka u normalno funkcioniranje društvene zajednice.