Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti DOBRE VIJESTI ZA ŽUPANIJU – Đ. ĐAKOVIĆU OSIGURANA LIKVIDNOST i POČETAK RADA...

DOBRE VIJESTI ZA ŽUPANIJU – Đ. ĐAKOVIĆU OSIGURANA LIKVIDNOST i POČETAK RADA SVEUČILIŠTA

912
0
Podijeli objavu
twitter.com/AndrejPlenkovic

U srijedu, 13. svibnja, sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića s predstavnicima Brodsko-posavske županije – županom Danijelom Marušićem i  predsjednikom Županijske skupštine i saborskim zastupnikom Perom Ćosićem, polučio je izvrsne vijesti i toliko željeni optimizam. Kako je istaknuo župan Marušić, na radnom sastanku s premijerom razgovaralo se o „Đuri Đakoviću”, ali i drugim vrlo značajnim pitanjima za našu županiju – Sveučilištu u Slavonskom Brodu i izgradnji Osnovne škole „Milan Amruš”.

Prošloga tjedna Europska komisija odobrila je odluku hrvatske Vlade o državnom jamstvu za kredit Đuro Đaković Grupi d.d. u visini od 300 milijuna kuna. Kako je u svojoj odluci istaknula EK, Đuri Đakoviću je tim sredstvima omogućena likvidnost i nastavak poslovanja bez neopravdanog narušavanja tržišnog natjecanja na jedinstvenom tržištu. Zadovoljstvo ovom odlukom nije krio niti župan Marušić, naglasivši kako ova odluka daje sigurnost Đuri Đakoviću, te je istaknuo i kako su su sljedeće teme razgovora donijele još dobrih vijesti za cijelu županiju:

„Riječ je o početku rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu! Doista je dogovoreno gotovo sve, a prema raspoloživim informacijama i Senat Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku potkraj svibnja donijet će odluku koja će omogućiti početak rada slavonskobrodskog Sveučilišta. Svi u Brodsko-posavskoj županiji očekujemo taj početak rada i to je stvarno dobra odluka”! – kazao je Marušić te dodao:

Treća tema o kojoj smo razgovarali s premijerom Plenkovićem je izgradnja novih objekata Osnovne škole „Milan Amruš”, što je također pred realizacijom i to je dobitak za sve nas, posebno za djecu koja pohađaju tu školu, i zaposlenike. U pripremi svakog projekta uvijek je uključeno puno ljudi, potrebne su opsežne pripreme, a sada dolazimo do onoga što će biti i oku vidljivo, do konkretne izgradnje. Bitno je ono što će biti na kraju, da te sve projekte završimo”! – zaključio je župan Danijel Marušić nakon sastanka.

Izvor: Bpz.hr