Naslovnica GRAD POUMAR – USPJEŠNO ODRŽANA MANIFESTACIJA “LICA IZA SLIKOVNICE” /VIDEO + PHOTO/

POUMAR – USPJEŠNO ODRŽANA MANIFESTACIJA “LICA IZA SLIKOVNICE” /VIDEO + PHOTO/

1281
0
Podijeli objavu

Kao što smo i najavili, POUMAR Nova Gradiška od 18. do 25. svibnja upriličilo je u Gradskom parku događaj “LICA IZA SLIKOVNICA”, novu manifestaciju u kojoj su na zanimljiv i djeci prihvatljiv način, uz moderirano druženje s ilustratorima i autorima slikovnica, djecu upoznali koji je put od ideje do ukoričene slikovnice.

Polaznici gradskih vrtića „Maslačak“ i „Radost“, koji su se nakon popuštanja mjera vezanih za epidemiju korona virusa, vratili svojim odgojiteljicama te su sudjelovali na radionici u sklopu manifestacije „Lica iza slikovnica“.

Iako su i naši najmlađi dugo vremena proveli kod svojih kuća, bilo je vidljivo kako su savladali upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naravno, puno su ih tome i uputile i njihove odgojiteljice kako bi ih poučile o ponašanju u ovo današnje vrijeme.

Najvažnije je da su klinceze i klinci zaista uživali, veselili se, smijali, crtali i stvarali svoje slikovnice.

Ovom prilikom, djelatnici POUMAR-a ugostili su akademsku slikaricu i spisateljicu Nikolinu Manojlović Vračar te književnicu Sanju Lovrenčić, koje su predstavile svoje radove za djecu i pokazale mališanima zanimljivu japansku tehniku malog kazališta.

  • VIŠE U VIDEO IZJAVAMA AUTORICA I RAVNATELJICE POUMAR-a:
Danijela Juranovića, ravnateljica Doma kulture Nova Gradiška
Nikolinu Manojlović Vračar

Ukratko o voditeljici radionice:

Nikolina Manojlović Vračar rođena je 1976. godine u Zagrebu, gdje je 2001. diplomirala slikarstvo u klasi pro. A. Rašića, na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti. Status samostalne multimedijalne umjetnice stječe izlažući samostalno i sudjelujući na skupnim izložbama, baveći se land-artom, urbanim intervencijama i performance-ima. Članica je HDLU-a, HZSU-a i HDKDM-a.
Njezin je rad često balansirao na granici likovne i izvedbene umjetnosti. S rođenjem djece (njih troje), sve se više okreće radu s djecom i za djecu. Tako nastaje autorska slikovnica Starac dugačka brka (pohvala dječjeg žirija na natječaju Ovca u kutiji), 2012. autorska ilustrirana zbirka pjesama za djecu Kako misli jure jednog malog Jure, za čije pisanje je dobila potporu Ministarstva kulture. 2013. ilustrira slikovnicu Dr. Crveni Nos, autorice Jelene Pervan, a 2015. zbirku pjesmica za djecu Arka od slova, Aljoše Vukovića. Potporu Ministarstva kulture dobiva 2017. za zbirku poezije za djecu „Što sve…?!“ Od 2006. do danas piše scenarije i vodi emisiju Ninin kutak, u sklopu programa za djecu i mlade pri HRT-u. 2012. godine sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Artomobil, koja je uvrštena u očevidnik kazališta pri Ministarstvu kulture. Kroz Artomobil djeluje kao autorica, scenografkinja i/ili izvođačica u predstavama za djecu. Kao voditeljica sudjeluje na književnim susretima za djecu (suradnja s festivalom Pazi knjiga!, organizacijom Knjiga u centru, te nakladom Mala zvona). Autorica je više zidnih mozaika i murala izvedenih na javnim i privatnim površinama u Hrvatskoj i izvan nje.