Naslovnica CRNA KRONIKA KRIVOTVORENOM PUTOVNICOM SA INTERNETA POKUŠAO PRIJEĆI GRANICU I ZAVRŠIO U ZATVORU

KRIVOTVORENOM PUTOVNICOM SA INTERNETA POKUŠAO PRIJEĆI GRANICU I ZAVRŠIO U ZATVORU

1003
0
Podijeli objavu
mup.gov.hr

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Republike Hrvatske, u petak 19. lipnja, oko 22 sata, policijski službenici su kontrolirali državljanina Federacije Bosne i Hercegovine, koji je pješice pristupio graničnoj kontroli.

Korištenjem specijalističkih uređaja, policajci su potvrdili sumnju da je predočena putna isprava Republike Hrvatske kojom se koristio 35-godišnjak, krivotvorena.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je 35-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine putem internet stranice naručio izradu krivotvorene putne isprave koja mu je dostavljena poštom na kućnu adresu.

Policijski službenici protiv 35-godišnjaka su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave. Državljanin Bosne i Hercegovine je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a nakon toga i mjerodavnom Državnom odvjetništvu.

Nakon provedenog ispitivanja, sudac istrage mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora, nakon čega je predan u zatvor u Požegu.