Naslovnica POLICIJA OBAVIJESTI POJAČAN NADZOR PROMETA TIJEKOM NADOLAZEĆEG VIKENDA

POJAČAN NADZOR PROMETA TIJEKOM NADOLAZEĆEG VIKENDA

788
0
Podijeli objavu

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost svoj život, ali i život drugih sudionika u prometu.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u siječnju 2021. godine, evidentiran je manji broj poginulih u prometnim nesrećama za jednu osobu. Smanjen je broj teško ozlijeđenih osoba za 6 osoba ili 75 %, te je također smanjen broj lakše ozlijeđenih osoba za 23 osobe ili 60,53 %.

U siječnju 2021. godine, na području policijske uprave, evidentirano je 12 prometnih nesreća u kojima je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na 2020. godinu za 5 prometnih nesreća ili 71,43 %.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige na motociklima i mopedima uz distrakciju u cestovnom prometu, odnosno odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača tijekom vožnje (ili pješaka), za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Tijekom nadolazećeg vikenda (20./21. veljače) policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, provesti će koordiniranu akciju u suradnji sa susjednim policijskim upravama.

Akcija će biti preventivno represivnog karaktera usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem droga, ali i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća. Cilj je smanjenje broja sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, te podizanje razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost svoj život, ali i život drugih sudionika u prometu. 

Izvor: PU BPŽ