Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZBPŽ – TRI NOVE POZITIVNE OSOBE NA COVID-19 U ŽUPANIJI

CZBPŽ – TRI NOVE POZITIVNE OSOBE NA COVID-19 U ŽUPANIJI

928
0
Podijeli objavu

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije tri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Radi se o osobama koje su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba. Dvije pozitivne osobe žive na području Brodsko-posavske županije dok treća ima samo formalno prebivalište na području Brodsko-posavske županije, ali se ne nalazi na području Brodsko-posavske županije. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 47, a sveukupan 53 (6 osoba ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali žive u drugim dijelovima RH). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 151 osoba.  

Tijekom noći provedeno je ukupno 6 nadzora rada noćnih i disco klubova te sličnih ugostiteljskih objekata, a nadzor su, sukladno odluci nacionalnog Stožera CZ, proveli timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. Niti u jednom od ovih 6 nadzora nisu utvrđene nepravilnosti i kršenja Odluke o kontroli pridržavanja Preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja te kulturnih programa i manifestacija na maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja istih.