Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZBPŽ – TRI NOVE OSOBE U ŽUPANIJI POZITIVNE NA KORONAVIRUS

CZBPŽ – TRI NOVE OSOBE U ŽUPANIJI POZITIVNE NA KORONAVIRUS

891
0
Podijeli objavu

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije tri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Jedna osoba je kontakt ranije potvrđene zaražene osobe, jedna je povratnik iz inozemstva, a jedna je bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba. Tijekom dana očekuju se još niz nalaza testiranih osoba koje su bile u kontaktu sa pozitivnim osobama. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 50, a sveukupan 56 (6 osoba ima službeno prebivalište u Brodsko-posavskoj županiji, ali žive u drugim dijelovima RH). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 178 osoba.

Županijski Stožer civilne zaštite zatražio je od lokalnih stožera da u nadolazećem vikendu pojačaju aktivnosti u smislu nadzora i kontrole javnih i društvenih događanja i okupljanja u smislu poštivanja preporuka HZJZ-a za ista, ali i da minimiziraju društvena događanja i okupljanja kojih su organizatori same JLS i da broj sudionika ograniče na najmanju moguću mjeru.  

Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva i sve druge organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja te kulturnih programa i manifestacija na maksimalno poštivanje i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja istih.

Priopćenje za javnost Stožera CZ BPŽ od 02. srpnja 2020.(200702114218965.pdf)

Priopćenje za javnost Stožera CZ BPŽ od 02. srpnja 2020.(200702114218965.pdf)

Izvor: Bpz.hr