Naslovnica GRAD PRORADILA FONTANA NA KRUŽNOM TOKU U CENTRU GRADA /FOTO/

PRORADILA FONTANA NA KRUŽNOM TOKU U CENTRU GRADA /FOTO/

2273
0
Podijeli objavu

Kružni tok u centru grada od jučer krasi još jedna fontana u gradu. Nova Gradiška već ima jednu fontanu pored crkve BZBDM, no ova je još posebnija i atraktivnija zbog oblika maslačka popraćenog raznim svjetlosnim efektima koji će obasjati fontanu u vrijeme raznih prigoda.

Nova fontana dodatno upotpunjava novu vizuru središta Nove Gradiške i uklapa se s rekonstruiranim Trgom kralja Tomislava, Gradskim parkom i izgledom istoga sa zapadne strane na kojemu su cijelom dužinom posađene maćuhice, pročeljem upravne zgrade i budućim izgledom stare Name čija je obnova, kako smo pisali, započela.

No, na upit mnogih građana koja će biti sudbina gradskog sata, moramo istaći da je ideja Borislava Vidošića, zamjenika gradonačelnika za društvene djelatnosti, bila da upravo isti bude postavljen u središte navedenog kružnog toka. No, zbog prometnih pravila i regulative gradske vlasti se nisu odlučile za taj korak jer bi po tome sat odvraćao pozornost vozačima. – riječi su zamjenika gradonačelnika.

Stoga se postavlja pitanje. Što više odvraća pozornost? Sat ili atraktivna fontana s svjetlosnim efektima.

U svakom slučaju, ne sumnjamo da fontana uvelike dodatno oplemenjiva središte grada.

No, kako doznajemo u gradu i čitamo komentare na facebooku, građanima i dalje fali stari sat i nestrpljivo isčekuju kada će biti vraćen u funkciju.

Radovi na fontani su krenuli sredinom svibnja.