Naslovnica NAJAVE OVOG TJEDNA POČINJE CIKLUS KONCERATA “PETKOM u 9”

OVOG TJEDNA POČINJE CIKLUS KONCERATA “PETKOM u 9”

884
0
Podijeli objavu

Iz Turističke zajednice Nova Gradiška i Pučkog otvorenog učilišta Nova Gradiška s veseljem najavljuju ciklus koncerata “PETKOM u 9” koji će se u organizaciji TZNG, POUMAR-a i grada Nova Gradiška održavati tijekom 4 tjedna, a ugostiti će vrsne glazbenike s, uistinu, raznolikim programima. Imat ćemo priliku uživati u nekim od najljepših klasika jazz, bossa nova, blues, soul glazbe, uz dodatak šansone i tradicijskih pjesama uz Melitu Lovričević i njenu vrhunsku glazbenu pratnju, dok će nam veselu irsku, škotsku i englesku glazbu približiti Patrick Walker i Hrvoje Sudar. Nakon toga slijedi nam sjajna gypsy jazz večer uz Gypsy jazz quartet i glazbene virtuoze koji ga čine (Orjen Riđanović – gitara, Tomi Novak – kontrabas, Franjo Stojaković – klarinet, Hrvoje Sudar – gitara), a zadnji će nam se predstaviti Andrija Rudić, bivši političar, koji se potpuno posvetio glazbi.

Iz Turističke zajednice Nova Gradiška i Pučkog otvorenog učilišta vesele se vašem dolasku!

Vaši POUMAR i TZGNG 😊

NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

RASPORED:

PETAK, 24. 7. u 21,00 – MELITA LOVRIČEVIĆ TRIO
Melita Lovričević, glazbena je umjetnica, vokalistica i autorica. Brojni projekti, albumi, turneje, suradnje profilirale su njenu svestranost od jazza do elektronike, od izvedbene do primjenjene ekspresije. Sa svojim matičnim i autorskim sastavom More Love Ensemble, bilježi turneje u Kini i Maroku, te upravo izdaje svoj treći album, ovaj puta crossover glazbe.

Zajedno s prijateljima i renomiranim glazbenicima Mariom Igrecom (gitara) te Viktorom Lipićem (klavijature) priprema šarenu večer uz neke od najljepših klasika jazz, bossa nova, blues, soul glazbe, uz dodatak šansone i tradicijskih pjesama.

PETAK, 31. 7. U 21,00 – PATRICK WALKER I HRVOJE SUDAR
Patrick Walker
& Hrvoje Sudar (UK, CRO) – irska, škotska i engleska glazba
O sastavu:
Patrick Walker & Hrvoje Sudar je glazbeni duet osnovan 2013. godine u Zagrebu. Glazbenike koji su došli iz različitih bendova i glazbenih pravaca spojio je interes za irsku tradicionalnu glazbu. Duo je nastupao po festivalima, klubovima te raznim koncertnim dvoranama u Engleskoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Italiji, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

PETAK, 7. 8. U 21,00 – GYPSY JAZZ QUARTET
Sastav se upoznao na jednoj od brojnih jam svirki gypsy jazza, te našao kombinaciju koja funkcionira izvrsno, te daje autentičan zvuk doba Djanga Reinhardta.
Članovi sastava su:
Orjen Riđanović – gitara – virtuoz i jedan od istaknutijih solista gypsy jazz gitare
Tomi Novak – kontrabas – sveprisutan i nagrađivan jazz glazbenik, virtuozan na kontrabasu, kao i na drugim instrumentima koje svira
Franjo Stojaković – klarinet – virtuozan glazbenik koji savršeno svira dionice strastvenih, osjećajnih i vrtoglavo brzih jazz melodija
Hrvoje Sudar – gitara – izvrstan pratioc istaknutog stila gypsy ritam gitare

Live:
https://www.youtube.com/watch?v=IUw4SRxScW8
https://www.youtube.com/watch?v=mTl8z-SOhYk

PETAK, 14. 8. U 21,00 – ANDRIJA RUDIĆ LIVE
Jedan čovjek, dvije gitare i jedinstven ugođaj…
Ne daj mihttps://youtu.be/9S3kizPAUng
Dugohttps://youtu.be/Ihb1NWgiOjE
Više pjesama možete poslušati na Bandcampuhttps://andrija.bandcamp.com/album/tri-metra-od-mora-i-tri-godine-od-tebe

Iz medija:
Večernji listhttps://www.vecernji.hr/showbiz/bivsi-gradonacelnik-kutine-objavio-svoj-debitanstki-singl-1324325
Jutarnji listhttps://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/video-zaokret-kutinskog-gradonacelnika-nakon-gubitka-izbora-ostavio-se-politike-okrenuo-svojoj-prvoj-ljubavi-a-sve-se-promijenilo-u-jednoj-noci/8949806/