Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti JEDNA NOVA POZITIVNA OSOBA NA COVID-19 U ŽUPANIJI

JEDNA NOVA POZITIVNA OSOBA NA COVID-19 U ŽUPANIJI

772
0
Podijeli objavu

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije jedna je nova pozitivna osoba na virus SARS-CoV-2. Radi se o osobi s istočnog dijela županije koja je kontakt već ranije potvrđene pozitivne osobe. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 149, dok je broj aktivnih slučajeva 50. Trenutno su hospitalizirane 3 osobe (jedna osoba više u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 250 osoba (28 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Danas je održana i redovna sjednica županijskog Stožera CZ na kojoj je razmotrena trenutna epidemiološka situacija te funkcioniranje svih zdravstvenih ustanova u postojećoj situaciji. Stožer CZ Brodsko-posavske županije danas je donio i „Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani posjeta zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi na području Brodsko-posavske županije u cilju sprječavanja epidemije COVID-19″, a kojom se dopuštaju posjete korisnicima ustanova socijalne skrbi odnosno svim pružateljima socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi sukladno „Izmjenama i dopunama uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19″ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od 17.07.2020. godine.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr